eur:
393.77
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Legföljebb húsz évet kaphat Marian Cozma gyilkosa

A közvélemény furcsállja, hogy a Marian Cozma február 8-i meggyilkolása kapcsán indított nyomozás még mindig nem zárult le, miközben a rendőrség több alkalommal is azt közölte: szokványos szórakozóhelyi konfliktus torkollott tragédiába.

Nem lassú a Cozma-ügy nyomozása - jelentette ki Fejes Péter Veszprém megyei főügyész a Népszabadságnak. A vizsgálat megfelelő ütemben zajlik, de a bizonyítás rendkívül nagy terjedelmű - tette hozzá. A napokban több orgánumban is vezető hírként számoltak be arról, hogy a rendőrség pontosan tudja, ki szúrt a Patrióta lokál előtt. A főügyész a büntetési tételekről szólva elmondta: az ügyben a jelenlegi gyanúsítások az emberölés alapesetére vonatkoznak, amelyért maximum 15 évig terjedő szabadságvesztés jár, igaz, halmazati büntetés esetén ez elérheti a húsz évet.

Közbeszerzési eljáráson érvénytelen pályázatot benyújtó győztes cég, pályázatról elkéső, majd közbeszerzés nélküli nyertes pályázó, négycsillagos szállodában bérelt vezetői lakás - ezek ügyében már vizsgálódik az ügyészség és a rendőrség a hévízi gyógyfürdő működését vizsgálva. A Magyar Nemzet szerint úgy tűnik, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kft. tartogat még meglepetéseket a nyomozó hatóságoknak. A lap birtokába került dokumentumok arról tanúskodnak, hogy a cég feltűnően sok VIP-belépőt bocsát forgalomba, miközben annak járulékait nem fizeti be az államkasszába. Egy másik dokumentum szerint a cég vezetője utasította a fürdő jogászát, hogy egyszerű felhívást írjon ki, és egyben megjelölte a győztes céget is.

Az Index interjút közöl az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szabad demokrata tagjával. Gulyás József szerint a rendőrség nem kapott meg az Nemzetbiztonsági Hivataltól minden, a romagyilkosságokkal kapcsolatos adatot. Gulyás József úgy véli, hogy a politika túlságosan rátelepszik a szolgálatokra, és nem megfelelő a terület szakmai és politikai vezetése.

Mint az elmúlt év utolsó hónapjaiban is előre látható volt, a válság hatására elmarad vagy csúszik jó néhány fővárosi szálloda-beruházás - írja a Napi Gazdaság. Most, az év nyolc hónapjának elteltével már biztos, hogy több tervezett szálloda építésének beindulása várat magára. Idén mindössze tíz fővárosi hotel nyitja meg kapuit, több mint 1300-zal gyarapítva a szállodai szobák számát, a kínálat zömmel a négycsillagos szegmensben bővül. Erősödő trend emellett, hogy limitált szolgáltatású hotelek egyre közelebb húzódnak a belvároshoz, ezek azt a vendégkört célozzák meg, amely a programok kedvéért érkezik, s csak aludni megy a szállodába.

A foglalási adatok alapján eredményes utószezonra számítanak a legnagyobb hazai utazási irodák - derül ki a Világgazdaság körképéből. A kezdeti félelmek ellenére a szakmabeliek a tavalyihoz hasonlóan jó őszi szezont remélnek. Az irodák egyöntetű tapasztalata szerint tovább polarizálódott az utaztatási piac, azaz főképp a legolcsóbb, illetve a nagyon drága utak iránt nőtt az érdeklődés, a középkategóriás csomagokra alig van kereslet. A legnépszerűbb utazási célpont a múlt évhez hasonlóan Görögország.

A portfolio.hu beszámolója szerint elmúltak az aranyidők az amerikai lakáspiacon, már hosszú ideje drasztikusan zuhannak az árak, s kerülnek egyre nehezebb helyzetbe a jelzáloghitel-adósok, annak ellenére, hogy növekszik az értékesítések száma és megtorpant az árak esése. Ugyanakkor más elemzők súlyos problémákra is ráirányították a figyelmet. Jelenleg a jelzálog-hitesek 26 százaléka szembesül azzal, hogy hitelállománya nagyobb mint a fedezetül szolgáló ingatlanának értéke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×