eur:
393.83
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Jövőre már csipes belépők lesznek a budapesti strandokon

Búcsút inthetünk a kabinos néniknek a budapesti strandokon. Jövőre ugyanis már ezekben bevezetik az ország számos fürdőjében bevált csipes karszalagokat, amelyekkel a szekrényünket is bezárhatjuk, közlekedhetünk a strand különböző zónái között.

Az ország számos élményfürdőjében alkalmazzák már az óraszíjként a csuklóra erősíthető csipes belépőket. Jövőre a budapesti strandokon is ez váltja fel a papírjegyeket - mondta el az InfoRádióban a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója.

Ferenci Tibor hozzátette: idén nyáron 7 százalékkal több látogatója volt a budapesti strandoknak, mint tavaly. Mindössze két rossz hete volt a vállalkozásnak júniusban, a rossz időjárás miatt.

A nyár legmelegebb napján összesen több mint 25 ezren keresték fel a fürdőket, és a Római parti, valamint a Dagály strand is csúcsot döntött idén, amikor egy nap több mint 5300-an váltottak belépőt.

A külföldiek forgalma visszaesett, a Forma-1 ideje alatt kevesebben fürdőztek Budapesten, mint tavaly, a Sziget viszont ugyanannyi vendéget hozott, mint egy éve.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt a nyári hónapok alatt 120 millió forintos nettó többletbevételt ért el.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×