eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Benedek Fülöp szerint valódi a Budai Gyula által bemutatott dokumentum

Valódinak nevezte a Magosz szövetségi igazgatója által bemutatott sukorói ingatlancseréről szóló feljegyzést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. agrárportfólióért felelős vezérigazgató-helyettese. A dokumentumban a többi között az állt, hogy a tervezett csereügylet szakmailag nehezen támogatható, jogi szempontból pedig akadályokba ütközhet a megvalósítása. Benedek Fülöp közölte: az irat munkaanyagként a döntések előkészítését szolgálta.

Budai Gyula, aki egyben a Fidesz választókerületi elnöke is, a sajtótájékoztatón azt a következtetést vonta le, hogy a sukorói földcsere valójában egy nagy kormányzati lopásnak tekinthető.

A Magosz szövetségi igazgatója azt is egyértelműnek vélte, hogy Veres János volt pénzügyminiszter, a Gyurcsány-Bajnai kormány, valamint Oszkó Péter jelenlegi pénzügyminiszter is felelős az ügyben. Közben a pénzügyi tárca vezetője személyes találkozót kezdeményezett a Velencei-tó partjára tervezett létesítmény beruházóival.

Oszkó Péter Joav Blumnak címzett levelében azt írta: megoldást kell találni a telekcsere ügyében felmerült jogi és közvéleménybeli aggályokra.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×