eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Szombatig szünetel a nyár, addig az esőé a főszerep

Jégeső, sok csapadék és erős széllökések várhatóak az ország nyugati részén - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A viharos időjárás éjszakára csitul, holnap már a napsütés lesz a jellemző.

Ezekben az órákban egy hullámzó, észak felől érkező és déli, délkeleti irányba mozgó frontrendszer halad ár az ország felett - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Csonka Tamás hozzátette: a frontrendszer holnap hajnalra már el is hagyja térségünket, és szombattól napos időre lehet számítani.

Péntek estig azonban még az esőé lesz a főszerep: elsősorban az ország nyugati és déli részén alakulhatnak ki zivatargócok. Itt nagy mennyiségű, néhány óra alatt akár 30 millimétert is meghaladó csapadék hullhat, és jégeső is előfordulhat.

A hevesebb zivatarokat viharos, 80 kilométer per órás széllökések is kísérhetik. A meteorológus azonban hozzátette: az éjszaka második felében már nem valószínű csapadék.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×