eur:
389.64
usd:
361.97
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Lemondott végkielégítéséről Kocsis István

Lemondott a Magyar Villamos Művektől való távozásakor neki járó 80 millió forintos végkielégítéséről Kocsis István, a BKV jelenlegi vezérigazgatója.

A közlekedési társaság közleményében hangsúlyozza: az MVM volt vezetője kizárólag a jogszabályok szerint őt megillető, a munkaszerződésében rögzített és a felmentési időre járó bérét kapta meg 2009. január végéig, a végkielégítésről pedig lemondott.

A BKV azután tájékoztatott erről, hogy a hvg.hu csütörtökön azt írta, Kocsis István jelenlegi vezérigazgató 80 millió forintot végkielégítéssel távozott a Magyar Villamos Művektől. A portál információi szerint az MVM volt első embere fél éven át havi 2,7 millió forintot plusz a prémiumokat vette fel, amelyek összege 5 millió forint volt. Ehhez hozzáadódott az MVM 50 millió forintos életjáradék-biztosítása is.

A portál szerint ha a BKV most felmondana Kocsis Istvánnak, akkor körülbelül 50 millió forintos végkielégítést fizetne, a 12 hónap felmondási és a 4 hónap titoktartási idő miatt.

A vezérigazgató az elmúlt héten belső vizsgálatot kezdeményezett a BKV-nál a felsővezetők több 10 millió forintos végkielégítési ügye miatt. A vizsgálat ebben a hónapban, várhatóan személyi és anyagi következményekkel zárul.

Kocsis Istvánt tavaly tavasszal menesztették az MVM vezérigazgatói posztjáról, és tavaly augusztus végén pályázat útján került a BKV élére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×