eur:
389.39
usd:
361.89
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Így készül a Sziget az új típusú influenzára

A Sziget fesztivál szervezői óvintézkedésekkel és a megfelelő fertőtlenítő eszközökkel készülnek az új típusú influenzára. Benis Dániel, a fesztivál technikai vezetője az InfoRádiónak arról is beszélt, ha valakinek bármilyen betegsége van, a saját és a közösség érdekében inkább otthon pihenjen. Az augusztus 12-én kezdődő fesztiválra rengetegen érkeznek külföldről.

Megemelt számú egészségügyi személyzet, külön légúti betegségeket diagnosztizáló rendelő felállítása és higiéniás intézkedések - az augusztus 12-én kezdődő Sziget fesztivál így készül az új típusú influenza ellen.

A fesztivál technikai vezetője az InfoRádiónak elmondta: külön felhívják a vendégek figyelmét a személyes higiénia fontosságára, és lehetőségük lesz fertőtlenítős kézmosásra is.

Benis Dániel hozzátette: az étkezőhelyeken olyan berendezéseket állítanak fel, amelyek automatikusan meghatározott mennyiségű alkoholos fertőtlenítőt szórnak a látogatók kezére. Ez a folyadék 99,9 százalékban elpusztítja azokat a kórokozókat, amelyek problémát okozhatnak - mondta.

A technikai vezető hangsúlyozta: a Szigeten már hosszú évek óta külön gyógyszertár is működik, ahol idén kapható lesz a Tamiflu, ha valakinek szüksége lenne rá.

Benis Dániel szerint ha valaki bármilyen betegségben szenved, akkor gondolja át, hogy a maga és a közösség biztonsága érdekében megéri-e kilátogatnia a rendezvényre.

Iskolázott közönség

Évente 300 és 400 ezer közé tehető a látogatók száma, és mintegy 60 százalékuk magyar, többségük pedig a fővárosból és környékéről érkezik - mondta a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Róna Iván hozzátette: a külföldiek nagy része Franciaországból, Németországból, Nagy-Britanniából, Izraelből és Ausztriából jön. Nagyjából negyven százalékuk már a fesztivál előtti napokban megérkezik Magyarországra, és a rendezvény után is maradnak még. Õket elsősorban Budapest nevezetességei érdeklik, de szívesen ellátogatnak a Balatonra is.

Korábban a külföldi zenerajongók jelentős része a Szigeten sátrazott, de az utóbbi egy-két évben egyre többen kerestek szállodákban, diákszálláson, panziókban szállást.

Róna Iván elmondta azt is, hogy a külföldi "szigetelők" harmada 25 év alatti, másik harmaduk 25 és 30 közötti. Többségük felsőfokú végezettséggel rendelkezik, és az összes látogató több mint nyolcvan százaléka végzett minimum középiskolát.

Kulturált, tanult, széles ismeretkörrel rendelkező látogatóközönsége van a fesztiválnak - fogalmazott Róna Iván.

Hanganyag: Szabó Gergõ és Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×