eur:
388.38
usd:
360.72
bux:
68686.74
2024. május 7. kedd Gizella

Stabil az állapota a 13 éves kislétai lánynak

Továbbra is stabil az állapota annak a 13 éves lánynak, akit roma édesanyjával együtt ért fegyveres orvtámadás Kislétán, s lőtt sérülésekkel kezelik a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban.

A gyógyintézet traumatológus főorvosának tájékoztatása szerint szerda délelőtt esett át el a lány egy kisebb altatásos műtéten, melynek során ellátták sebeit. 

A lőtt sérülések miatti szövődmények kialakulásától egyelőre nem kell tartani, "állapota rendezett, felgyógyulására továbbra is jók az esélyek" - közölte Felföldi Pál.

A traumatológus szerint pontosan még nem lehet megmondani, hogy mennyi idő kell a felépüléshez, most 4-6 hétre becsülik a kórházi ápolás időtartamát.

A lány folyamatos rendőri védelem alatt áll, a kórházi tartózkodása alatt éjjel-nappal vigyáznak rá - mondta Fedor Rita hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

A Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban támadtak rá fegyverrel ismeretlenek saját otthonukban anyára és lányára. A 45 éves édesanya a helyszínen meghalt, 13 éves lánya súlyos, lőtt sérülésekkel került kórházba. A Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) az újabb támadással együtt már nyolc bűncselekmény ügyében nyomoz. Az országos rendőrfőkapitány hétfőn 100 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat a romák elleni támadások ügyében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×