eur:
388.96
usd:
361.15
bux:
68680.2
2024. május 7. kedd Gizella

Romagyilkosságok: FBI-ügynökök is segítenek a nyomozásban

FBI-ügynökök dolgoztak az elmúlt napokban Budapesten, a romákat már több mint egy éve rettegésben tartó orgyilkosok utáni nyomozást segítik - írja a szerdai Népszabadság.

A napilap úgy tudja, a profilalkotók nemrég hazautaztak, de a rendőrség napokon belül elküldi nekik a kislétai gyilkosság adatait is. Az FBI-osok betekinthettek valamennyi nyomozati iratba, és megismerhettek minden olyan információt, amelyre a feltételezett elkövetők személyiségrajzának elkészítéséhez szükségük volt. A lapnak nem árulták el a rendőrségi forrásaik, hogy az FBI ügynökei szerint kifélék-mifélék lehetnek az orgyilkosok. Csak annyit közöltek, hogy "az amerikaiak szerint az eddigi nyomozás során a magyar rendőrség minden olyan adatot és információt összegyűjtött, ami a tettesek azonosításához és elfogásához szükséges lehet".

A Magyar Nemzet arról közöl írást, hogy marad az országban több ezer tonna illegálisan lerakott német szemét, a németek ugyanis kijelentették, hogy nem hajlandók elvinni további háztartási hulladékot. A magyar településeknek eközben a saját szemetükkel is óriási gondjaik vannak hiszen idén minden olyan hulladéklerakót bezárnak, amely nem felel meg az uniós előírásoknak. Sok helyen viszont még el sem kezdődött az elavult telepeket helyettesítő regionális hulladékkezelő központok építése. Ez egyes helyeken akár a tízszeresére is emelheti a szemétdíjat.

Az Index Michael Schumacher visszatéréséről ír, mivel a hétszeres világbajnok már túl van az első teszteken. A német világklasszis azt mondta, hogy a felkészülés közepén tart, már három kilót fogyott, de legalább ilyen fontos, hogy fejlessze az izomzatát. Jól megy az edzés, csak a nyakam szúr picit, meg kell oldanunk, mert az egészségem a legfontosabb. Megegyeztem a Ferrarival és a feleségemmel, hogy ezt nem kockáztatom - írta saját honlapján. Schumacher nyaka még februári motorbalesete miatt sajog, de az néhány nap alatt leadott három kiló meggyőző.

A portfolio.hu írása szerint a fejlett országokban felül kell vizsgálni a nyugdíjalapok szabályozását, hiszen a válság megmutatta, hogy a túlzottan bátor kockázatvállalás megbosszulja magát. Az érintett hatóságoknak egy sor tényezőt kell figyelembe venniük az optimális környezet kialakításakor, azonban az egészen biztosan nem megengedhető, hogy a nyugdíjkorhatár közelében a részvényarány indokolatlanul magas szinten maradjon. Magyarország és a régió viszonylag jól áll az OECD és az AGI közös tanulmánya szerint, bár finomításokra itt is szükség lehet, főleg annak tudatában, hogy sok esetben az alapértelmezett opció a konzervatív portfólió, ami hosszú felhalmozási idő esetén nem a legjobb megoldás.

A válság miatt negyven százalékkal kevesebb pénz jut idén a közutakra - írja a Világgazdaság. A cikk szerint az Útpénztár 101,5 milliárd forintos tervezett kerete 60,2 milliárdra csökken. Egyrészt azért, mert a tervezettnél jóval kevesebben vásárolnak matricát, másrészt a szokásosnál nagyobb a maradványtartási kötelezettség, ami majdnem 40 milliárd forint. Az Útpénztárból fizetik többek közt az országos közutak téli takarítását, karbantartását, az utak és a hidak felújítását.

A Napi Gazdaság cikke szerint listaáron számolva idén az első félévben hét százalékkal zsugorodott a hazai reklámpiac, a valós költés valószínűleg ennél kissé jobban esett vissza. A legtöbb médiatípusnál kevésbé viselte meg a válság a televíziót. Nagy Bálint, a Magyar Reklámszövetség elnöke szerint néhány évvel ezelőtt egy hasonló válság ennél nagyobb zuhanást okozott volna. Mára a cégvezetők érettebben viszonyulnak a marketinghez, sok esetben a hirdetési büdzsék visszafogása kisebb volt, mint az adott vállalt piacszűkülése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×