eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Külföldi munkavállalásra buzdít az orvosi kamara

Az InfoRádió értesülései szerint külföldi munkavállalásra buzdít a Magyar Orvosi Kamara. A szervezet orvosoknak küld levelet különféle külföldi állásajánlattal. Az InfoRádiónak nyilatkozó orvost ily módon Svédországba hívták sebésznek. Tóth Gábornak a MOK megerősítették, hogy valóban onnan küldik az irományt. A gyógyító és több kollégája ezért kilép a kamarából.

Három alkalommal kapott svédországi munkavállalást propagáló levelet a Magyar Orvosi Kamarától Tóth Gábor. A sebész az első kettőt még szó nélkül kidobta, a harmadiknál azonban már úgy érezte: nem hagyhatja szó nélkül a dolgot.

A levélben az szerepel, hogy a skandináv országban orvoshiány várható, ezért karriert csinálhat az, aki családjával együtt oda költözik.

Tóth Gábor a felhívást azért is különösnek tartja, mert Éger István, a kamara elnökének szájából is többször elhangzott már, hogy Magyarországot is orvoshiány fenyegeti.

A sebész elmondta: több orvosról is tud, aki hasonló levelet kapott. Hozzátette: a fővárosi János kórház patológiai osztálya nemrég szinte kiürült, miután több orvos is skandináv országokban vállalt állást.

A Magyar Orvosi Kamara főtitkára nem tartja etikátlannak azt, hogy a MOK címéről érkező levelekben hívják fel az orvosok figyelmét a külföldi álláslehetőségekre.

Gyenes Géza elmondta: a MOK-ot számos állásközvetítő cég vagy külföldi önkormányzat keresi meg, és ha ezt nem tudatnák a tagsággal, sokan azt vetnék a szemükre, hogy visszatartanak információkat.

Szavai szerint aki külföldön akar dolgozni, az eddig is értesült a lehetőségekről. Elmondta azt is: az orvosok címét senkinek sem adja ki a kamara, ezért küldi ki a kamara a leveleket.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×