eur:
388.51
usd:
361.12
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Hatalmas vihar pusztított országszerte

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 81, Pest megyében 52 alkalommal riasztották a tűzoltókat az elmúlt 12 órában - tudta meg az Inforádió a Katasztrófavédelem ügyeletesétől szerda kora reggel.

Nagy erejű vihar csapott le tegnap kora este a Pest megyei Sződligetre, több tűzoltóegység sietett a helyszínre, hogy az elöntött pincéket felszabadítsa a víztől - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Pintér Attila őrnagy elmondta, hogy a riasztást követően több autó fecskendőkkel érkezett a helyszínre és azonnal nekiláttak az elárasztott pincékből a víz kiszivattyúzásához. A károkat egyelőre nem mérték fel, arra később kerül majd sor - tette hozzá.

A helyi lakosok elmondása szerint este 7.00 óra tájban zúdult, rég nem látott nagy mennyiségű csapadék a falura, dió nagyságú jégdarabok estek, amelyek a kertekben tönkretették a veteményeket.

A szél is tombolt, ám a szemtanúk szerint ez a tetőkben nem okozott kárt. Az alázúduló esőfüggöny időnként megritkult, aztán újult erővel ömlött a víz, ami pillanatokon belül elárasztotta a település árkait.

Szintén hatalmas viharról számoltak be Szentendre és Gödöllő térségéből.

Vihar okozott károkat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kedden, az erős szél és a jégeső tetőket rongált, fákat döntött ki, elektromos vezetékeket tépett le, illetve mezőgazdasági területeken pusztított.

Geszteréd környékén jégeső hullott, s egy ház előtető-szerkezetét teljesen szétverte. Újfehértón villamosvezeték szakadt el, de volt kisebb áramszünet Nyírbátor és Nyíregyháza-Oros térségében is.

Újfehértó és Nagykálló között fákat tépett ki a szél, s azokat a közútra döntötte. A Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti 41-es számú főúton is leszakított ágak és kidöntött fák akadályozták a közlekedést rövidebb ideig.

A legnagyobb mennyiségű eső Nyírbátor környékén hullott, ott szivattyúzásokhoz is riasztották a tűzoltókat.




Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×