eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Drámai helyzet a Szentendrei-szigeten - folyik a helyreállítás

Megkezdték a helyreállítási munkákat a Szentendrei szigeten - mondta Jámbor Ferenc, szentendrei tűzoltóparancsnok. A kedd éjszakai vihar következtében több földút járhatatlanná vált és nem egy esetben kimosta az eső a szennyvizet az emésztőgödrökből. Több településen áram sem volt.

A Szentendrei-sziget több települését is megtépázta az éjszakai vihar; Pócsmegyeren nem volt áram és víz, vízátfolyások miatt az utak járhatatlanná váltak. Tahitótfalut elöntötte a szennyvíz - közölte Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság főosztályvezetője.

A szentendrei tűzoltóparancsnok délután arról tájékoztatta az InfoRádiót, hogy megkezdték a helyreállítási munkákat. Hamarosan az áramszolgáltatás is mindenütt helyreáll.

Jámbor Ferenc arról is beszámolt, hogy Pócsmegyeren a vízátfolyások miatt több mint 40 homokos utca vált járhatatlanná, emellett a víz és az iszapos törmelék eltömítette a csatornákat, így a szennyvíz is problémákat okoz. Hasonló a helyzet Tahitótfaluban is.

A kedd éjjeli vihar főleg Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében okozott károkat; a tűzoltókat több mint száz alkalommal riasztották Sződliget, a Szentendrei-sziget és Gödöllő térségében. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében főként Nyírbátor, Geszteréd és Újfehértó környékén tombolt ítéletidő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a középső és keleti országrészben a késő esti órákig még előfordulhat felhőszakadás és jégeső.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×