eur:
387.71
usd:
357.04
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Óriási jégeső zúdult Sződligetre

Nagy erejű vihar csapott le kedden kora este a Pest megyei Sződligetre, több tűzoltóegység sietett a helyszínre, hogy az elöntött pincéket felszabadítsa a víztől - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

Pintér Attila őrnagy elmondta, hogy a riasztást követően több autó fecskendőkkel érkezett a helyszínre és azonnal nekiláttak az elárasztott pincékből a víz kiszivattyúzásához. A károkat egyelőre nem mérték fel, arra később kerül majd sor - tette hozzá.

A helyi lakosok elmondása szerint este 7.00 óra tájban zúdult, rég nem látott nagy mennyiségű csapadék a falura, dió nagyságú jégdarabok estek, amelyek a kertekben tönkretették a veteményeket.

A szél is tombolt, ám - legalább is az információt adó szemtanúk szerint - ez a tetőkben nem okozott kárt. Az alázúduló esőfüggöny időnként megritkult, aztán újult erővel ömlött a víz, ami pillanatokon belül elárasztotta a település árkait.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×