eur:
389.43
usd:
361.86
bux:
68656.33
2024. május 7. kedd Gizella

Leghamarabb szeptember elején derülhet ki, hogy ki váltja Ficsor Ádámot

A köztársasági elnök és a kormányfő is tájékoztatást kért a romák elleni támadások ügyében. Leghamarabb szeptember elején derülhet ki, hogy ki váltja Ficsor Ádámot a kormányban. Fokozza a járulékfizetési kötelezettség ellenőrzését az APEH

Tájékoztatást kért a rendőri vezetőktől a romák elleni támadások ügyében a miniszterelnök. Szollár Domokos kormányszóvivő elmondta: a szerdai megbeszélésre meghívták a rendészeti minisztert, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjét és az országos rendőrfőkapitányt. Közben Sólyom László köztársasági elnök Bajnai Gordon kormányfőt kérte fel arra, hogy számoljon be a nyomozás állásáról. Közben Dicső Ferenc, a nyíregyházi Jósa András Kórház főorvosa az InfoRádióban elmondta: nincs túl az életveszélyen, de továbbra is stabil az állapota a hétfő hajnalban Kislétán megsebesült 13 éves roma kislánynak. A gyermek lélegeztető gépen van, 4-5 napig még altatásban tartják. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán saját házukban törtek rá a roma családra; a gyermek 45 éves édesanyját lelőtték. Az országos rendőrfőkapitány megduplázta a nyomravezetői díjat. A 100 millió forintos jutalom a legmagasabb a hazai kriminalisztika történetében.

Leghamarabb szeptember elején derülhet ki, hogy ki váltja Ficsor Ádámot a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszteri poszton. Szollár Domokos kormányszóvivő az InfoRádióban azt mondta: Bajnai Gordon miniszterelnök elfogadta a politikus lemondását. Ficsor Ádám hétfő este jelentette be, hogy öt hónappal a kinevezése után, szeptember 14-ével távozik posztjáról, mivel szerepet vállal az MSZP kampányában.

Jövőre is folytatódik az Út a munkához program; arról a közeljövőben döntenek, hogy változzon-e annak formája - jelentette be a szociális és munkaügyi miniszter. Herczog László a kormányszóvivői tájékoztatón hangsúlyozta: ha szükséges átdolgozzák a program feltételeit, elsősorban az érintettek tapasztalatai alapján.

Ha nem lesznek előre hozott választások, a Fidesz valószínűleg csak februárban hozza nyilvánosságra választási programját. Erről Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője beszélt a Népszabadságnak. A napilap információi szerint a programok összeállításán csaknem 30 munkacsoport, műhely és legalább száz politikus-szakértő dolgozik.

Szakértői anyagokat készít a parlamenti egyeztetésekkel párhuzamosan a kettős állampolgárság ügyében a Külügyminisztérium. Szabó Vilmos külügyi államtitkár közölte: a tárgyalási alap az egyéni elbírálás rendszere. Hozzátette: a kormány és a tárca azután foglal állást, hogy a frakciók közötti egyeztetéseket követően az Országgyűlés elé kerül az ügy.

Szeptemberben alakul meg a tudomány-, technológia- és innovációpolitika új koordináló testülete, a Kutatási és Tudománypolitikai Tanács - jelentette be a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter. Varga István elmondta: az új testület feladata a tudományos utánpótlás képzéséről, az egyetemek és vállalkozások kutatási együttműködéséről, valamint a tudománypolitikai reformokról szóló javaslatok kidolgozása lesz.

Megduplázta első félévi konszolidált adózott nyereségét a Richter Gedeon Nyrt.; a profit 105,1 százalékkal, 27,7 milliárd forintra emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója elmondta: egész évre euróban lényegében a bevételek stagnálásával számolnak. A gyorsjelentés szerint a gyógyszeripari cégcsoport árbevétele 17,2 százalékkal, 134,5 milliárd forintra nőtt.

Fokozza a járulékfizetési kötelezettség ellenőrzését az APEH, mivel még mindig jelentős gondot okoz a feketefoglalkoztatás. Az adóhatóság közlése szerint az első félévben a társadalombiztosítás pénzügyi alapjait érintő kötelezettségek ellenőrzésénél 9,7 milliárd forint nettó járulékkülönbözetet állapítottak meg.

Autótolvajokat fogtak el Budapesten; a banda a rendőrség feltételezése szerint már 15 éve tevékenykedhetett. Tóth Tamás, a BRFK gépjárműbűnözési osztályvezetője az InfoRádióban elmondta: a csoport vélhetően a fővárosból lopott főleg Suzuki és Opel típusú kocsikat, és a járműveket egy XVIII. kerületi műhelyben bontották szét. A telephelyen 15, országos körözés alatt álló autó alkatrészeit találták meg. Két embert őrizetbe vettek, egyik társukat még keresik.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×