eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Kislétai gyilkosság - Stabil az állapota a 13 éves lánynak

Továbbra is stabil az állapota annak a 13 éves lánynak, akit roma édesanyjával együtt ért fegyveres orvtámadás Kislétán, s a nyíregyházi Jósa András Kórházban gyógyítják lőtt sérüléseit.

Felföldi Pál, a gyógyintézet traumatológus főorvosa kedden elmondta: a lánynak eseménytelenül telt az éjszakája, klinikai állapota megfelel elszenvedett súlyos sérüléseinek.

Elképzelhető, hogy további műtétek is várnak a gyermekre, hiszen testfelületének nagy részét érték a puskából leadott lövések sörétei, amelyeknek csak egy részét távolították még el - közölte.

A főorvos megerősítette: jók a lány felgyógyulási esélyei, bár lőtt sebekről lévén szó, nagy a fertőzés- és a különböző szövődmények kialakulásának veszélye.

A traumatológus szerint pontosan még nem lehet megmondani mennyi idő kell a felépüléshez, az orvosok most 4-6 hétre becsülik a kórházi ápolás időtartamát.

A lány továbbra is rendőri védelem alatt áll a nyíregyházi gyógyintézetben, éjjel-nappal vigyáznak rá, hiszen, mint a támadás egyik áldozatának, akár fontos információi is lehetnek az elkövetőről, vagy elkövetőkről.

A 45 éves roma nőt és 13 éves gyermekét kislétai lakásukon érte fegyveres támadás hétfőre virradóra. Az édesanya a rájuk leadott lövésektől a helyszínen életét vesztette, míg lányát súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×