eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Hagyó Miklós lemondását követeli a Fidesz a BKV-botrányok miatt

Mulasztás és munkakörének ellátásához kapcsolódó hibák miatt menesztették azonnali hatállyal Szalai László volt stratégiai igazgatót a BKV-től - mondta a cég kommunikációs igazgatója. Székelyné Pásztor Erzsébet erről azután beszélt, hogy a Magyar Nemzet azt írta: a munkaügyi bíróság elsőfokon 100 millió forint megfizetésére kötelezte a BKV-t, mert Szalai Lászlót azonnali hatállyal, végkielégítés nélkül küldték el.

A közlekedési társaság kommunikációs igazgatója azt is hangsúlyozta: azt még vizsgálják a cég jogászai, hogy kifizessék-e az összeget vagy másodfokra vigyék az ügyet. Korábban a BKV kommunikációs igazgatója az InfoRádióban arról is beszélt: 2 és fél évre visszamenőleg minden végkielégítést átnéznek, valamint átvizsgálják a bérezési és jutalmazási rendszert, miután a közelmúltban több vezető is kiugróan magas végkielégítéssel távozott a cégtől.

Korábban szintén a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy Bosnyák Gyula, a BKV korábbi stratégiai igazgatója egyévnyi munkaviszony után csaknem 40 millió forintos végkielégítést kapott. A hét elején pedig Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató hagyta ott a társaságot, miután kiderült, hogy 100 millió forintos végkielégítésének kifizetése után is a BKV-nál dolgozott havi több millió forintos fizetésért.

A társaságnál történt botrányok miatt lemondásra szólította fel a Fidesz Balogh Zsoltot, a BKV általános vezérigazgató-helyettesét, Székely Gábort, a felügyelőbizottság elnökét és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettest. Az ellenzéki párt azért követeli a szocialista politikus távozását, mert 2006-tól ő felügyeli a közlekedési vállalatot, és a pénzügyi botrányok ettől az időszaktól kezdődtek a BKV-nál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×