eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Erővel válaszolna a grúz provokációra Moszkva

Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy erőt alkalmazzon, ha Grúzai folytatja provokációit a Kaukázus térségében - közölte szombaton a moszkvai védelmi minisztérium.

Az egy héttel a tavalyi orosz-grúz háború kitörésének az első évfordulója előtt nyilvánosságra hozott dokumentum szerint Grúzia az elmúlt négy napban aknákat és gránátokat lőtt ki több ízben is az Oroszország által független államnak elismert, de Tbiliszi számára szakadár grúz tartománynak számító Dél-Oszétia fővárosára, Chinvalira.

Az ehhez hasonló akciók komolyan aggasztják az orosz védelmi tárcát - olvasható a közleményben, amelyet orosz hírügynökségek ismertettek.

"Ha ezek a dél-oszétiai lakosságra és az orosz katonákra veszélyes provokációk folytatódnak, a védelmi minisztérium fenntartja magának a jogot, hogy az erő minden fajtáját és minden rendelkezésére álló eszközt bevessen" - szögezte le a nyilatkozat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×