eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Átadta a HospInvest a hevesi kórházak üzemeltetését

Szombattól már nem a HospInvest Zrt., hanem az önkormányzatok által alapított nonprofit társaságok működtetik a hevesi kórházakat.

Merczel József, a megyegyűlés szocialista alelnöke elmondta: az egri Markoth Ferenc Kórházban zökkenőmentesen megtörtént a leltár szerinti átadás-átvétel, csak néhány elszámolást halasztottak augusztusra.

Példaként említette, hogy még át kell tekinteni, a HospInvest által végrehajtott fejlesztések közül melyek voltak szerződésben vállalt kötelezettségek, és melyeket teljesítettek ezen felül.

Hozzátette: az önkormányzat szeretné, ha a kórházban maradna az a 100 millió forint értékű vesekőzúzó berendezés, amelyet a HospInvest telepített az intézménybe. Ebben az esetben a nonprofit kft. fizetné tovább a gép lízingdíját.

Érsek Zsolt, Hatvan szocialista polgármestere is arról számolt be, hogy rendben történt meg az átadás-átvétel a városi kórházban, és a részlegeként működő parádfürdői intézményben is folyamatos a betegellátás.

A gyöngyösi kórház működtetésére kiírt tender azonban még nem zárult le, a pályázatok leadási határideje augusztus 15-e, az eredményhirdetésére várhatóan a hónap végén kerül sor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×