eur:
393.29
usd:
367.88
bux:
66111.19
2024. április 24. szerda György

Eladja magyarországi ingatlanait a Tesco

Eladja, majd visszabérli magyarországi ingatlanjait a Tesco áruházlánc - írta kedden a Világgazdaság Online.

A lap információi szerint a Tesco 63 millió euróért, azaz jelenlegi árfolyamon körülbelül 16,7 milliárd forintért értékesíti áruházait, majd visszabérli azokat.

Max Curtis, a társaság globális kommunikációs vezetője a Világgazdaságnak elmondta: megszokott üzleti lépésről van szó, amely összhangban áll a vállalat stratégiájával. A társaság célja, hogy csökkentse a tulajdonában lévő ingatlanok számát, és ily módon javítsa likviditását.

A vevő az amerikai W. P. Carey & Co. LLC befektetési társaság, amely eladással és visszabérléssel történő finanszírozási konstrukciókat nyújt egyesült államokbeli és európai vállalatok számára. A cég olyan vállalati és ipari létesítményeket vásárol, amelyeket azután az eladónak ad bérbe tizenöt-húsz évre úgy, hogy a létesítmények fenntartásával kapcsolatos valamennyi költséget a bérlő fedezi.

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca, 22.000 munkavállalót alkalmaz Magyarországon. A vállalat közel 15 éves magyarországi működése során eddig 95 hipermarketet nyitott, s mára piacvezetőként több mint két és félmillió vásárlót szolgál ki minden
héten.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

A Sky News védelem- és biztonságpolitikai szerkesztője elemzésében arról ír, hogy az Egyesült Királyság tegnap tett, védelmi kiadások növeléséről szóló bejelentése egyáltalán nincs kőbe vésve a konzervatívok várható bukása miatt, ami bizonytalanságot szül a megkopott brit haderőben. Deborah Haynes azt is kiemeli, hogy a belengetett emelés, bár üdvözlendő, csupán a 2000-es évek végi szintre hozná fel a hadügyi keret GDP-hez mért arányát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×