INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Eladja magyarországi ingatlanait a Tesco

InfoRádió / MTI
Eladja, majd visszabérli magyarországi ingatlanjait a Tesco áruházlánc - írta kedden a Világgazdaság Online.

A lap információi szerint a Tesco 63 millió euróért, azaz jelenlegi árfolyamon körülbelül 16,7 milliárd forintért értékesíti áruházait, majd visszabérli azokat.

Max Curtis, a társaság globális kommunikációs vezetője a Világgazdaságnak elmondta: megszokott üzleti lépésről van szó, amely összhangban áll a vállalat stratégiájával. A társaság célja, hogy csökkentse a tulajdonában lévő ingatlanok számát, és ily módon javítsa likviditását.

A vevő az amerikai W. P. Carey & Co. LLC befektetési társaság, amely eladással és visszabérléssel történő finanszírozási konstrukciókat nyújt egyesült államokbeli és európai vállalatok számára. A cég olyan vállalati és ipari létesítményeket vásárol, amelyeket azután az eladónak ad bérbe tizenöt-húsz évre úgy, hogy a létesítmények fenntartásával kapcsolatos valamennyi költséget a bérlő fedezi.

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca, 22.000 munkavállalót alkalmaz Magyarországon. A vállalat közel 15 éves magyarországi működése során eddig 95 hipermarketet nyitott, s mára piacvezetőként több mint két és félmillió vásárlót szolgál ki minden
héten.

A címlapról ajánljuk