INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Az automaták többsége már elfogadja az új 200-ast

Infostart / InfoRádió
Bár sok hallgatói panaszt kaptunk arról, hogy még mindig nem fogadják el a jegyautomaták az új 200 forintos érméket, fővárosi parkolási cégek, a BKV és a MÁV képviselői körkérdésünkre azt mondták, befejezték az átállást.

A szolgáltatók jegyautomatái már elfogadják az új 200-as érméket - legalábbis a hallgatói panaszok miatti körkérdésünkre a cégek képviselői ezt reagálták.

Tóth József, az V. kerületi parkolást bonyolító Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás vezetője azt mondta, cégük már januárban megkapta az újfajta érméket, és időben felkészült az átállásra. Kiemelte: június 15-től valamennyi, az V. kerületben működő jegykezelő automata elfogadja a 200 forintost.

Benedek Bálint, a Centrum Parkolási Társaság ügyvezetője azt közölte: előfordul, hogy olykor visszadobja az automata, de ez amiatt lehet, hogy minden, két fémből készült pénzérmének van egy bizonyos elektrostatikus kisugárzása, aztán másodszorra, harmadszorra a gép mindig elfogadja az érmét.

Információink szerint a harmadik budapesti parkolási társaság, a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. is átállította már automatáit.

Szilágyi Károly, a BKV szóvivője megkeresésünkre maga ellenőrizte a 2-es metró összes állomásán a jegyárusító automatákat, és ezek működtek is. Az egyetlen különbség az eddigiekhez képest, hogy míg a kisebb érméket, az 5-10 forintosokat az automaták szinte benyelik, beesik a lyukon, addig a 200-ast egy határozott mozdulattal kell betolni az automatába - figyelmeztetett.

Balogh Fazekas Anita, a MÁV Start szóvivője hasonlóan megnyugtató választ adott.

Az üdítő- és kávéautomaták piacán azonban már tapasztaltunk némi hiányosságot. A Coca-Cola Magyarország például még nem állította át minden automatáját. Pogány Éda, a cég kommunikációs igazgatója azt mondta: a vállalat a legfontosabb és legfrekventáltabb helyeken már elkezdte a 200 forintosokra való átállást, az üdítős automatákkal a nyár végére fogunk végezni. Hozzátette, cége egy éven belül fejezi be országosan az üdítő és kávéautomaták átállítását.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk