INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Több pénzt ad a kormány a terrorizmus elleni harcra

Infostart / InfoRádió
Többlettámogatásról döntött a kormány a terrorizmus elleni harc fokozása érdekében - jelentette be Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, miután dicséretben és jutalomban részesített Petőfi Attilával, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vezetőjével együtt tíz rendőrt, akik kiemelkedő munkát végeztek a Magyarok Nyilai szervezet felderítésében.

A miniszter szerint több figyelemre, pénzre és energiára van szükség ahhoz, hogy az ország felkészült legyen "az ilyen elvetemült támadásokkal szemben is". A kormány a napokban úgy döntött, nemcsak több figyelem, de több pénz is lesz, amellyel kielégítik az NNI technikai és emberi erőforrásigényeit - emelte ki.

Draskovics Tibor a 24 című amerikai televíziós sorozatra utalva azt mondta, az emberek látják, amint Jack Bauer rohangál, közben műholdról irányítják a folyamatokat és az emberek "három kézzel lőnek". Mint hozzátette, a magyar rendőrök nem joystickkal vezérlik a bevetéseiket, mégis életüket és testi épségüket kockáztatva megtesznek mindent azért, hogy az emberek továbbra is csak a televízióból ismerjék a terrorizmust.

Hangsúlyozta: a terrorszervezet felderítése és felszámolása nemcsak a rendőrség eredménye, abban közreműködött a Nemzetbiztonsági Hivatal és az ügyészség is. Kitért arra, hogy olyanok is elismerésben részesülnek, akik a sajtó nyilvánossága előtt "érthető okokból" nem jelenhettek meg.

Amellett, hogy több pénz, energia és figyelem szükséges a terrorizmus elleni harchoz, másik tanulságnak a miniszter azt nevezte: miután a politikai terrorizmus felütötte a fejét Magyarországon, világos válaszokat kell adniuk a politikusoknak, és választóvonalat kell húzni a demokratikus vita és a politikai véleménynyilvánításnak álcázott, mindenre elszánt bűnözői hajlam, erőszaktevés között. Draskovics Tibor úgy fogalmazott: a magyar demokrácia veszélyben van, ha ezt a választóvonalat nem tartja mindenki nagyon szigorúan tiszteletben.

Hanganyag: Seres Gerda


A címlapról ajánljuk