eur:
389.5
usd:
363.21
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A leghatározottabban lépnek fel a rendőrök az Újpest-Steaua meccsen

A rendőrség a leghatározottabb fellépést ígéri a ma esti Újpest-Steaua Bukarest labdarúgó Európa-liga mérkőzésen, a stadionon belül és kívül is, ha atrocitásra kerül sor. Bencze József országos rendőrfőkapitány az InfoRádiónak elmondta: még nem hatályos az a jogszabály, amely lehetővé teszi a rendőrségnek, hogy félbeszakítsanak egy mérkőzést, de a szervezők, illetve a rendőrök jelezhetnek a játékvezetőnek, aki dönthet úgy, hogy lefújja a meccset.

A rendőrség mindent megtesz azért, hogy ne legyen szurkolói rendbontás a ma esti Újpest-Steaua Bukarest mérkőzésen - mondta az InfoRádiónak az országos rendőrfőkapitány.

Bencze József kifejtette: a rendőrség vezetői biztonsági egyeztetést tartottak a meccs szervezőivel, és bízik benne, hogy a rendezők betartják a megbeszélteket. A rendőrség a Szusza Ferenc stadionban és azon kívül is ellátja a biztosítást, a magyar rendőrök a 800 román szurkolók a határtól kísérik, és gondoskodnak az elválasztásukról - tette hozzá.

Fontos, ha a beléptetésnél szigorúan ellenőrizzék a csomagokat, ne lehessen bevinni sem pirotechnikai eszközt, sem transzparenst - közölte az országos rendőrfőkapitány. Hangsúlyozta: ha valaki nem megengedett tárgyat tart magánál, azt előállítja a rendőrség, és eljárást kezdeményez ellene. Bencze József azt ígérte, a stadionban és azon kívül is a leghatározottabban fognak fellépni a rendőrök.

Az országos rendőrfőkapitány szólt arról is, hogy egy mérkőzést még nem lehet félbeszakítani a rendőrség kezdeményezésére, de a szervezők, illetve a rendőrök jelezhetnek a játékvezetőnek, aki dönthet úgy, hogy lefújja a meccset.

Korábban Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter azt mondta: ha egy mérkőzésen bűncselekmény történik, bárki is követi el, azt a rendőrségnek meg kell szakítania és eljárást kell indítania.

Sportszerű szurkolást kérnek

Az Újpest arra kérte a csapat szurkolóit, hogy a mérkőzésen kizárólag sportszerűen biztassák a csapatunkat, tartózkodjanak a rasszista és antiszemita megnyilvánulásoktól, illetve a pirotechnikai eszközök használatától, ugyanis ellenkező esetben a klub komoly büntetést kaphat az UEFA-tól. Felhívták a szurkolók figyelmét arra is, hogy a mérkőzésen tartózkodjanak a transzparensek használatától.

Botrányos felirat és bocsánatkérés

A két csapat első, múlt csütörtöki mérkőzésén történt botrányok miatt az UEFA vizsgálatot indított a Steaua és az Újpest ellen is. A szervezet ellenőrének jelentésében négy komoly kihágás szerepelt, ami alapján eljárás indult a román klubbal szemben. Egy román szurkoló a pályára rohant, megdobálták a kiállított Korcsmár Zsoltot, a szurkolók tiltott pirotechnikai eszközöket alkalmaztak, illetve a hazai drukkerek egy ízléstelen felirattal provokálták a magyarokat a stadionban, amelyen az állt: "Mennyi ideig tartja egy magyar nő a szart magában? 9 hónapig!" A transzparens miatt később az egyik legnagyobb román napilap, az Adverul bocsánatot kért.

A bukaresti együttesnek csütörtök hajnalban el kellett hagynia budapesti szállodáját bombariadó miatt, de a Steaua vezetői nem kérték a találkozó elhalasztását.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×