eur:
391.04
usd:
366.93
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Sólyom és Orbán előnye nagyobb, mint valaha

Biztosan őrzi elsőségét a legnépszerűbb magyar politikusok között Sólyom László államfő és Orbán Viktor Fidesz-elnök a Szonda Ipsos legújabb felmérése alapján. A lista új szereplői, Mesterházy Attila és Vona Gábor a középmezőnybe kerültek. Az elmúlt két hónap legnagyobb vesztese Dávid Ibolya és Fodor Gábor.

Nem forgatta fel a politikusok népszerűségi rangsorát az EP-választás eredménye, annyi hatása azonban volt, hogy a vesztesnek tekinthető pártok politikusai még lejjebb kerültek - mondta az InfoRádiónak a Szonda Ipsos kutatási igazgatója.

Fodor Gábor a hónap legnagyobb, 3 pontos visszaesését produkálta, ezzel a középmezőnybe csúszott - tette hozzá Závecz Tibor.

Az MDF-es Dávid Ibolya és Herényi Károly is vesztett népszerűségéből, előbbi 4, utóbbi 3 pontnyit. Ennek oka az lehet, hogy a Fidesz-szavazók elpártoltak tőlük, miután Bokros Lajos nevével fémjelezve változtattak pártjuk politikai irányultságán - magyarázta a szakértő.

Sólyom László és Orbán Viktor minden korábbinál nagyobb előnyt szerzett, az államfő 47, a Fidesz-elnök 46 pontot tudhat magáénak, míg a harmadik helyen Szili Katalin áll 38 ponttal. A kormányban szerepet vállaló politikusok - kevés kivétellel - a mezőny közepétől lefelé helyezkednek el. Szekeres Imre és Gráf József pontszáma 30 körüli, ők a lista első harmadában foglalnak helyet.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök most 21 pontos, a májusi méréshez képest egyet esett vissza.

A Szonda Ipsos méri a Jobbik elnökének, az EP-választás kampány során megismert Vona Gábor népszerűségét is, akinek neve néhány hónap alatt az emberek fele számára vált ismerőssé. A saját pártja híveit kivéve nem népszerű, ott 58 pontot, a fideszesektől 32-t, a szocialistáktól 17 pontot kapott.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×