eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A brutális vihar után ismét kánikula várható

Csütörtökig folyamatosan melegszik a levegő, majd a hétvégéig újabb lehűlés várható - mondta Fehér Balázs meteorológus. A sok napsütés miatt magas lesz az UV-B sugárzás, de extrém értékre nem számítanak a meteorológusok.

Nem lesz riasztás, mert nem valószínű vihar, és a szél is legfeljebb erős, 45 kilométer per órás fokozatot fogja majd elérni - mondta az InfoRádiónak Fehér Balázs, aki hozzátette: a sok napsütés miatt erősebb lehet az UV-B sugárzás, de nem lesz extrém erős.

Hétfőn nem lesz nagyon meleg: az átlagos hőmérséklet várható, 25 és 29 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

A meteorológus elmondta: a csütörtökig folyamatosan melegszik az idő, és pár napra visszatér a kánikula. Csütörtökön lesz a legmelegebb, akkor akár 38 fokra is számítani kell, de utána hétvégéig fokozatosan hűl a hőmérséklet.

Hangsúlyozta azonban, hogy a következő egy hétben nem kell számítani olyan viharra, amely szombaton tombolt országszerte.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×