eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Vízkorlátozás Tokajban és a Hegyalja Fesztiválon

Elapadtak a csapok a Hegyalja Fesztivál kempingjeiben pénteken délután, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokaj határában - tájékoztatták az MTI-t a rendezvény szervezői.

Közlésük szerint lecsökkent a vízszint az egyik tartalék-víztározóban Tokaj környékén, a helyi vízmű, pedig korlátozta a fogyasztást, ezért apadtak el a Hegyalja Fesztivál kempingjeiben a csapok.

Közleményük szerint Tokaj város magasabban fekvő területein is korlátozták a vízellátást.

A fesztiválszervezők a tokaji és a rakamazi önkormányzattal együtt dolgoztak a helyzet megoldásán, és az esti órákra lassan helyreállt a szolgáltatás.

A fennakadást az okozta, hogy a vízmű csökkentette a vízellátást a tározó vízszintjének apadása miatt, miközben csaknem 20 ezren tartózkodnak a Hegyalja Fesztivál területén, ráadásul hőségriadó is van.

A fesztivállátogatók nem estek kétségbe, hiszen közel a Tisza-part. Túlnyomó többségük nem hagyta otthon a fürdőruhát és kihasználja a folyó adta lehetőségeket. A fesztiválszervezők az átmeneti időszakban lajtos kocsikkal oldották meg a vízellátást a kempingben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×