INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Mikor vigye el a lopóautó a tilosban parkolót?

Infostart / InfoRádió
Kovács Kázmér ügyvéd szerint több jogi kérdést is felvet, ha ősszel ismét üzembe állítják a fővárosban a tilosban parkoló autókat elszállító trélereket. Szerinte abban az esetben szükséges a szigorú fellépés, ha valóban akadályozza a közlekedést a tilosban álló jármű.

A legképtelenebb esetekben sem szállították el munkaidejük után a szabálytalanul letett autókat azoknak a cégeknek a munkatársai, amelyeknek a parkolócégek kiszervezték a feladatot - mondta az InfoRádió által megkérdezett ügyvéd. A kocsik például akkor is ott maradtak, ha a sofőrük valakinek a garázsa elé parkolt velük.

Elvitték azonban az autókat, ha akadt a közelben lerakóhely, még akkor is, ha vitatható volt, hogy valóban tilosban parkolt-e a sofőr - magyarázta Kovács Kázmér.

Eddig is elvárás volt a rendőrséggel szemben, hogy a videofelvételt készítsenek az autók elszállításáról, sokan panaszkodtak ugyanis, hogy az intézkedés során megsérült az autójuk.

Az automata váltós kocsikat nem lehet úgy vontatni, mint a manuális sebességváltóval szerelteket, de akkor is kár keletkezhet a járművekben, amikor felhúzták azokat a trélerre - fejtette ki az ügyvéd.

Kovács Kázmér úgy véli: azokat a kocsikat kellene elszállítani, amelyek valóban akadályozzák a közlekedést, a fentiekhez hasonló esetekben pedig mérlegeljenek a rendőrök és a közterületfenntartók.

Hanganyag: Szépvölgyi István


A címlapról ajánljuk