eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Péntektől strandolni lehet a Dunán - képekkel

Uszálystrandot adott át a főpolgármester az Erzsébet-híd pesti hídfőjétől északra. A sajtótájékoztatón Demszky Gábor beszélt arról is, hogy az a 177 millió forint, amelyet a BKV eddig a ki nem épített elektronikus beléptetőrendszerre költött, nem veszett el, a rendszer néhány éven belül kiépülhet.

Uszálystrand nyílt az Erzsébet híd pesti hídfőjétől északra. Ezen az új strandon több medencével is várják a strandolni vágyókat péntektől, de fürdeni csak hétfőtől lehet; júliusban a belépés ingyenes.

Demszky Gábor a strandot megnyitó sajtótájékoztatón azt mondta: ajtót nyitottunk a Dunára, egy találkozási helyet, amely alkalmas lehet strandolásra, az esti órákban pedig egyéb programok, akár koncertek rendezésére is.

A főpolgármester szerint ez a helyszín megoldja azt a problémát, hogy a Dunán nem lehet nyilvános, szabad téri helyszínen szórakozni.

Nem vesznek el a milliók

A sajtótájékoztatón szó volt arról is, hogy a BKV eddig 177 millió forintot fordított a meg nem valósult, ki nem épített elektronikus beléptetőrendszerre. Demszky Gábor erről azt mondta, hogy a csipkártyás rendszer kiépítése nemcsak a fővárosi közlekedési cégen múlik, hanem a többi partnercégen, így a MÁV-on és a Volánon is.

A főpolgármester kiemelte, hogy ez a pénz nem veszett el, mert a rendszer a partnerszervezetekkel együtt néhány éven belül kiépülhet.

Demszky Gábor a Kocsis István BKV-vezérigazgató távozását sürgető hírekről azt mondta: továbbra is azt várja, hogy Kocsis István tisztázza magát az őt ért vádak alól, amelyek szerint a BKV vezetője és felesége offshore ügyletekbe keveredett.

Demszky Gábor szólt az ingatlanadó bevezetéséről is, amelyről azt mondta, továbbra sem támogatja, hogy a fővárosi lakosokat túladaóztassák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×