INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Péntektől strandolni lehet a Dunán - képekkel

Infostart / InfoRádió
Uszálystrandot adott át a főpolgármester az Erzsébet-híd pesti hídfőjétől északra. A sajtótájékoztatón Demszky Gábor beszélt arról is, hogy az a 177 millió forint, amelyet a BKV eddig a ki nem épített elektronikus beléptetőrendszerre költött, nem veszett el, a rendszer néhány éven belül kiépülhet.

Uszálystrand nyílt az Erzsébet híd pesti hídfőjétől északra. Ezen az új strandon több medencével is várják a strandolni vágyókat péntektől, de fürdeni csak hétfőtől lehet; júliusban a belépés ingyenes.

Demszky Gábor a strandot megnyitó sajtótájékoztatón azt mondta: ajtót nyitottunk a Dunára, egy találkozási helyet, amely alkalmas lehet strandolásra, az esti órákban pedig egyéb programok, akár koncertek rendezésére is.

A főpolgármester szerint ez a helyszín megoldja azt a problémát, hogy a Dunán nem lehet nyilvános, szabad téri helyszínen szórakozni.

Nem vesznek el a milliók

A sajtótájékoztatón szó volt arról is, hogy a BKV eddig 177 millió forintot fordított a meg nem valósult, ki nem épített elektronikus beléptetőrendszerre. Demszky Gábor erről azt mondta, hogy a csipkártyás rendszer kiépítése nemcsak a fővárosi közlekedési cégen múlik, hanem a többi partnercégen, így a MÁV-on és a Volánon is.

A főpolgármester kiemelte, hogy ez a pénz nem veszett el, mert a rendszer a partnerszervezetekkel együtt néhány éven belül kiépülhet.

Demszky Gábor a Kocsis István BKV-vezérigazgató távozását sürgető hírekről azt mondta: továbbra is azt várja, hogy Kocsis István tisztázza magát az őt ért vádak alól, amelyek szerint a BKV vezetője és felesége offshore ügyletekbe keveredett.

Demszky Gábor szólt az ingatlanadó bevezetéséről is, amelyről azt mondta, továbbra sem támogatja, hogy a fővárosi lakosokat túladaóztassák.


A címlapról ajánljuk