eur:
400.96
usd:
367.64
bux:
74428.1
2024. október 14. hétfő Helén

Egy nővér piszkos keze miatt haltak meg kisbabák egy török kórházban

Egy nővér piszkos keze miatt halt meg tizenhárom újszülött egyetlen nap alatt tavaly ősszel egy törökországi kórházban - közölte hétfőn a Sabah című török lap.

Az újszülötteknek adott injekciós oldatban a vizsgálatok a fertőtlenítési szabályokat semmibe vevő nővér kezéről származó kórokozókat találtak. A felelőtlenség következtében 2008 szeptemberében 24 óra leforgása alatt 13 koraszülött és kis súllyal született csecsemő halt meg a nyugat-törökországi Izmir város egyik kórházában.

Címlapról ajánljuk

A hannoveri villamosok HÉV-ként való használata csak végső megoldás lehet

Hétfőn először ült össze főváros Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottsága, amelynek ülésén úgy döntöttek, megvizsgálják, hogy a múlt héten nyilvánosságra került HÉV-vonalak ritkítása ügyében a főváros tudna-e segíteni a felszabaduló régi villamosaival.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, a Nasdaq húzza Amerikát

Új csúcson az S&P, a Nasdaq húzza Amerikát

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutatnak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indul a hét. Amerikában Colombus-nap miatt ugyan a New York-i Értéktőzsde és a Nasdaq is nyitva lesz ma, de a kötvénypiacok zárva lesznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×