eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb kilépők az MDF-ből

Kilépett pártjából az MDF Békés megyei, békéscsabai, gyulai és mezőkovácsházi szervezetének elnöke - jelentették be az érintettek Békéscsabán.

Takács Péter, aki eddig vezette a megyei és a békéscsabai szervezetet, elmondta: a tagság és személy szerint ő sem tud azonosulni a Dávid Ibolya pártelnök által képviselt új irányvonallal, mert az ellentétes a párt 1988-ban lefektetett alapelveivel és értékrendjével.

Hozzátette: a Békés megyei szervezetek képviselői az elmúlt években folyamatosan jelezték a párt felső vezetőinek, hogy eltérnek az Antall József néhai miniszterelnök által megfogalmazott alapelvektől, és mindeddig bíztak abban, hogy képesek befolyásolni az MDF döntéshozó szerveit.

"Mostanra kiderült, hogy hiába próbálkoztunk, így számunka nem maradt más, mint lemondani és kilépni a pártból" - szögezte le.

A megyei és békéscsabai elnök mellett távozott a pártból több olyan politikus is, aki tagja volt az MDF országos választmányának, illetve megyei szinten irányította a pártot.

Nagyon nehéz döntésnek nevezte a kilépést Takács Péter, hiszen, mint mondta, ő 1988 szeptembere óta tagja az MDF-nek.

A megyei elnök egyébként pártja színeiben önkormányzati képviselő is Békéscsabán, ám a mandátumának sorsáról szóló kérdésre válaszolva azt mondta, hogy "várjuk meg a békéscsabai közgyűlés következő, szeptemberi ülését".

A kilépések hatását elemezve kijelentette: gyakorlatilag megszűnt a párt békéscsabai, gyulai és mezőkovácsházi csoportja, ráadásul ezeknek a szervezeteknek a vezetői azok voltak, akik eddig szervezeték és irányították az MDF Békés megyei politizálását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×