eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lemondott képviselői mandátumáról Áder János és Deutsch Tamás

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról július 13-i hatállyal Áder János és Deutsch Tamás; a fideszes politikusok Brüsszelben, az Európai Parlamentben folytatják munkájukat - közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel. Erről levélben értesítették az Országgyűlés elnökét.

A két politikus a június 7-i EP-választáson mandátumot nyert az Európai Parlamentbe, és a hatályos törvények értelmében a két megbízatás összeférhetetlen egymással - olvasható a Fidesz MTI-nek is megküldött közleményében.

Deutsch Tamás a Fidesz országos listáján szerzett mandátumot, így helyére bárkit jelölhet a Fidesz a listáról. Áder János viszont a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán szerzett egyéni mandátumot, így ebben a választókörzetben időközi választást kell majd kiírni.

Áder János a Parlament alelnökeként is dolgozott, helyére hétfőn az Országgyűlés Pelczné Gáll Ildikót választotta titkos szavazással 280 igen és 38 nem szavazat mellett.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×