eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Életfogytiglani fegyházbüntetést kaptak a pécsdevecseri gyilkosok

Életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Baranya Megyei Bíróság szerdán hozott, nem jogerős határozatában azt a két fiatalembert, akik agyonverték egyikük nevelőapját tavaly augusztusban Pécsdevecserben.

A bíróság Kovács Attila büntetőtanácsa a huszonéves elkövetőket társtettesként, előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek, egyúttal rendelkezett arról, hogy a legkorábban harminc év múlva kerülhetnek feltételesen szabadlábra.

A tényállás szerint az alkalmi munkákból élő vádlottak elhatározták, hogy anyagi gondjaik enyhítésére kirabolják, s ha kell, megölik egyikük nevelőapját. A mostohafiút a haszonszerzés mellett a bosszú is vezérelte: régóta rossz viszonyban volt a sértettel, s nem tudta megbocsátani, hogy a férfi bántalmazta, s "kirakta a házból" édesanyját, aki ezt követően pszichiátriai kezelésre is szorult.

A fiatalemberek 2008. augusztus 16-án este elbújtak a nevelőapa házánál, s amikor a sértett hazaért, rátámadtak. Előbb ököllel, majd a rabláshoz magukkal vitt baseballütővel, s feltehetően egy vésővel verték. Az áldozat összesen húsz sérülést szenvedett el, melyekbe belehalt. Támadói a holttestét autójának csomagtartójába rakták, elvették a nála talált 12 ezer forintot, összeszedték a házban fellelhető, összesen mintegy 180 ezer forintot érő műszaki cikkeket, valamint egy gázpisztolyt, majd a kocsival elhajtottak.

Azt tervezték, hogy a holttestet dögkútba dobják vagy az autóval együtt egy kőbányában lelökik egy szakadékról. Ezzel azonban nem siettek, útközben felvették egyikük várandós barátnőjét, tankoltak, s egy hipermarketben vásároltak is.

Az áldozat szomszédjai ugyanakkor jelezték a rendőrségnek, hogy mozgást észleltek a férfi telkén, idegeneket láttak elhajtani az autójával, őt azonban nem tudják elérniük telefonon. A rendőrök keresni kezdték a sértettet, körözést adtak ki a kocsijára, melyet a benne ülőkkel még aznap éjjel feltartóztattak Szigetváron, egy közúti ellenőrzés során.

Az elkövetők ellen eljárás indult, tettüket beismerték. Mivel a szerdai elsőfokú határozat ellen ők és védőik is felmentésért, enyhítésért, valamint a minősítés megváltoztatásáért fellebbeztek, az ítélet nem jogerős, az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×