eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kisbenedek Péter: Szűk a kormány mozgástere

A kormány rövid távú válságkezelő intézkedései jónak tűnnek, bár a társadalmi hatásokat egyelőre nem lehet megbecsülni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kisbenedek Péter, az Allianz Hungária Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója. Szólt arról is, hogy az elmúlt napok viharai miatt 20 ezernél is több kárigényt jelentettek be a magyar biztosítóknál.

Működnek a kormány rövid távú, drasztikus egyensúlyjavító intézkedései - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Allianz Hungária Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója. Kisbenedek Péter kiemelte: ezeknek a lépéseknek komoly áruk, társadalmi hatásuk van, amit most még nem is lehet megbecsülni.

Magyarországon az okozza a problémát, hogy nincs mit visszatenni a rendszerbe, ezért a kormánynak szűk a mozgástere - vélekedett az Allianz Hungária Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki szerint a gazdaságot hosszú távú célkitűzések alapján lenne érdemes vezetni.

A Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke beszélt arról is, hogy 20 ezernél is több kárigényt jelentettek be a magyar biztosítóknál az elmúlt napok viharai miatt. Kisbenedek Péter azt mondta: a lakáspiacon az egymilliárd forintot is meghaladhatja a kifizetések mértéke, míg a mezőgazdaságban alacsonyabb a biztosítottság a szintje.

Az összesítést nehezíti, hogy a nyírségi kárfelmérés lezárása után az ország másik felébe kellett átvonulni a károk felmérése miatt - közölte.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×