eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Az utasokra hárítják az áfaemelést

Az idén esetenként az infláció háromszorosánál is magasabb lesz a fővárosi közszolgáltatási díjak emelése, miután az MSZP-SZDSZ-es városvezetés a fővárosi választópolgárokra terheli a központi áfaemelést - írja a Magyar Nemzet.

Az ellenzék szerint a többségében automatikus emelkedés helyett a közműcégek helyzetét egyenként kellene megvizsgálni. A lap példaként kiemeli, hogy egy BKV vonaljegyért 300, a havi bérletért pedig 9400 forintot kell majd fizetni július elsejétől.

A Népszabadság beszámol arról, hogy 2,5 millió forintra büntette az Egyenlő Bánásmód Hatóság az egyik bankot, amely túl öregnek tartotta 77 éves ügyfelét, ezért nem adott neki áruvásárlási kölcsönt. Az ügyfél tíz hónapos hitelt kért a mosógépre, de csak hat hónapra taksálták a "képességét" - ám ezt a lehetőséget sem ajánlották fel a számára.

Egyes bútorok és lábbelik károsították vagy károsíthatják a vásárlók egészségét, erre hívta fel a lakosság figyelmét az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az Index beszámolója szerint klinikai vizsgálatok szerint az egészségi panaszokat a dimetil-fumarát nevű gombaölő hatású biocid vegyület okozta. Az ezzel kezelt termékeket május 1. óta tilos forgalomba hozni az EU-ban, de az EU-n kívülről, főleg Kínából jöhetnek ilyen termékek Magyarországra.

A szállásadók szomorú vasárnapként aposztrofálták a szezon első hétvégéjét a Balatonon: a bejelentkezett turisták nagy része a rossz időben meg sem érkezett, aki mégis, az hazament - írja a Napi Gazdaság. A maradóknak hála, taroltak a vendéglősök, többen számoltak be rekordforgalomról, csapra kellett verni még a szezon közepére tartogatott hordókat is. Hévízen a rossz idő miatt a turisták vásárlásba menekültek: a kereskedők szerint két nap alatt még a köztéri szobrokat is el lehetett volna adni, volt, aki leselejtezésre váró árukészletét is értékesítette.

A Világgazdaság azt írja, hogy az elkövetkező hetekben bemutatandó, kasszasikernek ígérkező filmeknek köszönhetően kiemelkedően sok nézőre számítanak a nyáron a mozik üzemeltetői. Erre rádobhat még egy lapáttal, ha a nyári hónapokban sokszor lesz borongós az idő - ilyenkor gyakran megduplázódik a forgalom. Szakértők a háromdimenziós filmek térnyerésére is számítanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×