eur:
400.27
usd:
366.86
bux:
74729.51
2024. október 15. kedd Teréz

Nyáron is leáll a Zalakerámia

A tavaszi, másfél hónapos leállás után nyáron ismét szünetelteti a termelést a Zalakerámia Zrt. - tájékoztatta az MTI-t a cég elnök-vezérigazgatója.

Márton Péter elmondta: nem számít rendkívüli eseménynek a nyári leállás, mert a piaci körülményektől függetlenül a karbantartás és a szabadságolás miatt minden évben szüneteltetik legalább két hétig a termelést. Arról még nincs döntés, hogy idén mennyi ideig tart a leállás - tette hozzá.

A társaság vezetője közölte: a tavasszal újraszámolt, csökkentett értékesítési tervek alapján idén mintegy 8 millió négyzetméternyi burkolóanyag eladására számítanak. Ez nagyjából negyedével kevesebb a tavalyi forgalomnál.

Az új tervekhez képest a cég valamivel jobb helyzetben van, növelte ugyanis piaci részesedését, de ez nem jelenti a piac javulását is. Kevesebb a vásárló, de többen választják a Zalakerámia termékeit - fogalmazott Márton Péter.

A romhányi és a tófeji üzemekben, valamint a cég budapesti központjában összesen mintegy 630 alkalmazottat foglalkoztat a részvénytársaság.

A cég a Zala megyei Tófejen március közepétől április végéig szüneteltette a termelést.

Címlapról ajánljuk
Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságos helyre kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz megállapodás Kína és az EU között, az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedésről, az infláció és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×