eur:
400.13
usd:
367.51
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

84 évesen államvizsgázott egy Svájcban élő magyar Mosonmagyaróváron

Sikeres államvizsgát tett az ország vélhetően legidősebb diákja, a Svájcban élő 84 esztendős Andrási Gábor kedden, a Nyugat- magyarországi Egyetem Mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán.

A vállalkozásában mai is aktív, friss szellemű, jó előadókészséggel bíró jelölt kiváló eredménnyel, kitűnőre védte meg diplomadolgozatát az akadémikusokból, nagydoktorokból álló záróvizsga-bizottság előtt - mondta el az MTI-nek Szakál Pál oktatási dékánhelyettes.

Andrási Gábor több mint hat évtizede, 1946-ban kezdte meg agrártanulmányait, a politikai változások azonban az ország elhagyására kényszerítették. Előbb Ausztráliában próbált szerencsét, majd Svájcban telepedett el. Életpályáját, vállalkozásait gépészmérnöki diplomájára alapozta. Jelenlegi vállalkozása is műszaki jellegű, az elektronikához kapcsolódik.

Úgy tűnik azonban, hogy fontosnak tartotta befejezni az egykor megkezdett agrártanulmányait. A dékánhelyettes szerint jó híre, nemzetközi elismertsége miatt választotta Andrási Gábor a mosonmagyaróvári egyetemet, Európa egyik legrégibb agrár-

Tanulmányait kiegészítő képzés keretében kezdte meg. Nem egyszer repülőgéppel érkezett a konzultációkra. Diplomadolgozatát a Holstein-fríz szarvasmarha tenyésztésének témakörében írta. A szerző ezzel összefüggésben foglalkozik a tej minőségvizsgálatával és a tejtermelés európai helyzetével is. Projektoros előadásával elnyerte a záróvizsga-bizottság elismerését.

A szenior hallgató június 19-én, pénteken veszi át diplomáját a felsőoktatási intézmény vezetőitől.

A Pécsi Tudományegyetemen 83 évesen diplomázik csütörtökön európai jogból az Ausztráliában élő Marton László, aki hatvan évet várt jogi tanulmányai befejezésére. Az egyetemen nem tudnak arról, hogy bárki más ennyi idősen, 60 évet várva szerzett volna diplomát Pécsett.

Címlapról ajánljuk
Nem leszek másodhegedűs - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár
Folyamatos patthelyzet Ausztriában

"Nem leszek másodhegedűs" - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár

Noha a szeptember végi ausztriai parlamenti választásokon fölényes győzelmet arató radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke továbbra is a leghatározottabban magának követeli a kormányalakítást, koalíciós partner híján aligha lesz lehetősége erre, a szélsőjobboldalinak tartott párt vezetője hiába szólította fel Karl Nehammer kancellárt, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökét a koalícióban való másodhegedűs szerepének elvállalására, Nehammer hasonló határozottsággal nemet mondott.

Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig

Ki kell jönnünk abból a politikai mocsárból, ahol mindenkinek megvan a maga dumája, de a vége az, hogy a város akármelyik részére is nézünk, nem fejlődik – mondta Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője. Az InfoRádió n című műsorában beszélt a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának esélyeiről, a 15 perces városról és a HÉV-ek jövőjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×