eur:
389.02
usd:
360.75
bux:
68437.25
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ujhelyi: "A kormány végigviszi azt, amit eldöntött"

A Fidesz azt követeli, hogy a kormány fejezze be a közvagyon elherdálását, vonja vissza a vagyonadó bevezetéséről, valamint a polgári törvénykönyvről szóló törvényjavaslatot - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn napirend előtt a parlamentben. Ujhelyi István államtitkár válaszában úgy fogalmazott: a kormány végigviszi azt, amit eldöntött.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában pártja hétvégi kongresszusára hivatkozva elismételte a Fidesz azon követeléseit, amelyeket Orbán Viktor múlt héten még a párt elnökségének tanácskozása után közölt a sajtóval.

"Követeljük, hogy haladéktalanul állítsanak le minden privatizációs eljárást, és fejezzék be a közvagyon elherdálását. Vonják vissza az ingatlanadóról szóló törvényjavaslatot. Ha lehet, ne arról folytassanak tanácskozásokat, hogyan lehet azt kiterjeszteni minden ingatlanra, ehelyett vonják vissza az ingatlanadó bevezetéséről szóló törvényjavaslatot. Mint ahogy az Önök által külföldről felvett hitelekből, ha lehet, inkább a gazdaság élénkítését és az állampolgárok válságtúlélési gyakorlatait támogassák és ne a külföldi tulajdonban lévő bankokat" - fogalmazott.

Navracsics Tibor hozzátette, pártja emellett követeli, hogy a kormány vonja vissza a polgári törvénykönyvről szóló törvényjavaslatot, állítson le minden átszervezést az oktatási szférában, állítsa le a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi cégének alapítási folyamatát és vessen véget "bukott pártpolitikusok állami intézmények élére történő ejtőernyőzésének".

A frakcióvezető végül azt kérte a kormánytól, hogy tartsák szem előtt az ország érdekeit, és tegyék lehetővé az előre hozott választásokat.

Ujhelyi István államtitkár azt válaszolta: utoljára valamikor a rendszerváltás előtt fordulhatott elő, hogy pártkongresszusi határozatokat olvastak fel az Országgyűlésben.

"Én azt kérem, hogy a Fidesz a 'vonják vissza, vessenek véget, állítsák le, várják meg, mondjanak le' mondatok mellé azt is tegye oda, hogy többpárti összefogással milyen bizalomerősítő lépéseket tehetnénk Magyarországon. Szélsőségek ellen is, a gazdaság érdekében is, a növekedés mellett is" - mondta Ujhelyi István, aki hozzátette, a kormány az ország hosszú távú érdekei miatt végigviszi azt, amit eldöntött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában délutánra már határozott pluszban vannak a tőzsdék és Amerikában is folytatódik az emelkedés. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telik a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×