eur:
389.7
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Néhány héten belül kész a Bajnai-csomag

Miközben az ország a kormányválságra figyel, szép csendben beterjesztették a parlament elé a lemondott kormányfő megszorító intézkedéseit - írja a Heti Válasz. Néhány héten belül a Bajnai-csomag is készen állhat.

Ahhoz, hogy elkészüljön a Bajnai-csomag, nem kell újabb törvényeket gyártani, elég, ha szigorítják Gyurcsány Ferenc indítványait - írja a hetilap. Az első jelentősebb gazdaságélénkítő lépés nyolc hónappal a válság kitörése után - ha Bajnai érintetlenül hagyja Gyurcsány adóterveit - a személyi jövedelemadó sávhatárának nyár közepi módosítása és a tb-járulék visszametszése lehet.

Egyenesen az orosz államkasszába folyhat be a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. által Demján Sándor orosz lottóüzletéhez nyújtott óriáshitel jelentős része - írja a Heti Világgazdaság. A 85 millió eurós hitel számít egyébként a legnagyobbnak az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank Zrt. kölcsönportfóliójában. Az MFB közlése szerint az Orglot Magyarország Zrt. úgynevezett egyedi elbírálású hitelt kapott, éspedig piaci kamattal, abból a célból, hogy az azonos nevű orosz társaság többségi tulajdonosaként bővítse és fejlessze oroszországi lottóüzletét. Az Orglotnak azonban 2012 végéig legalább 14 milliárd rubelt át kell utalnia az orosz költségvetésnek, a Moszkvával kötött szerződése értelmében.

Lényegében süket fülekre talált a felügyelet azon kérése, hogy a hazai biztosítók inkább tőkehelyzetüket erősítsék tavalyi nyereségükkel ahelyett, hogy osztalékként kifizetik azt anyacégeiknek - írja a Figyelő. A hetilap által megkérdezett Kisbenedek Péter, az Allianz Hungária elnök-vezérigazgatója minderről azt nyilatkozta, hogy későn jött a kérés, a tulajdonos már korábban határozott az osztalékkal kapcsolatban, így teljes egészében nem tudják teljesíteni a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének körlevelében foglaltakat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×