eur:
389.65
usd:
363.4
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fodor: Az a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán fizetés és nyugdíj

A SZDSZ képviselői megszavazzák Bajnai Gordont miniszterelnöknek - - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke kiemelte: nem az a kérdés, hogy lesz-e 13. havi fizetés vagy nyugdíj, hanem az, hogy lesz-e egyáltalán. Hozzátette: az államcsőd azt jelenti, hogy egyáltalán nincs fizetés a közszolgálatban és nincs nyugdíj - hónapokig vagy akár évekig.

Fodor Gábor arra számít, hogy az SZDSZ parlamenti képviselői támogatják a konstruktív bizalmatlansági indítványt, ezzel megszavazzák Bajnai Gordont miniszterelnöknek jövő kedden.

A párt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: kedden a parlamenti szavazás előtt a frakció mellett az ügyvivői testület is összeül, és kialakítja véleményét arról, hogy megfelelnek-e az elvárásoknak az országos tanács múlt vasárnapi döntése óta eltelt időszak történései.

Ezzel egy apró feltételt hagytak, hogy a kormánylista és a kormányprogram megismerése után alakítsák ki álláspontjukat, és amit eddig láttak, az biztató, megfelel az elvárásoknak - fejtette ki Fodor Gábor.

Az SZDSZ elnöke szólt arról is: még el kell dönteniük, hogy kap-e büntetést az a képviselő, aki a frakcióval ellentétesen szavaz a bizalmatlansági indítványról. A 19 fős képviselőcsoportból hárman jelezték, hogy nem támogatják Bajnai Gordon kormányfői jelölését.

A jelenlegi helyzetben nemzetközi összehasonlításban egyáltalán nem rendkívüli vagy problémásabb az új kormány felállításának folyamata a más országokban végbement politikai válságkezelésnél - emelte ki Fodor Gábor. Hozzátette: a miniszterelnök-csere rendezetten és gyorsan folyik.

Nincsenek se hetek, se hónapok az ország számára arra, hogy ne történjen semmi - mondta a pártelnök, aki szerint emiatt van szükség szakértői kormányra, és nem előrehozott választásokra.

Vitatkozunk a 13. havi nyugdíjról, de az államcsőd azt jelenti, hogy egyáltalán nincs nyugdíj és közalkalmazotti fizetés - hangsúlyozta Fodor Gábor. Hozzátette: nem ismeretlen a régióban, hogy az állam nem tud fizetni hónapokig vagy akár évekig.

Ez nem játék, de a közvélemény nincs tudatában annak, hogy mennyire súlyos a helyzet - emelte ki.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×