eur:
389.52
usd:
363.33
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csökkentené a Fidesz az állami cégek vezetőinek fizetését

Csökkentené a Fidesz az állami cégek vezetőinek fizetését. A juttatások mértékénél Balsai István, a párt országgyűlési képviselője szerint a cégek teljesítményét is figyelembe kellene venni.

Balsai István, az ellenzéki párt parlamenti képviselője az InfoRádióban elmondta: határozati javaslatukkal azt szeretnék elérni, hogy a kormány - a részvényesi jogok gyakorlójaként - haladéktalanul mérsékelje a kizárólagos állami tulajdonú vagy többségi állami részesedésű cégek vezető tisztségviselőinek juttatásait.

Balsai István a több sajtóorgánum által indított, több hónapos pereskedés után a közelmúltban nyilvánosságra került adatokra hivatkozva azt mondta: elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az állami cégek vezetői évi több tízmillió forintos fizetést kapjanak.

Ezzel összefüggésben azt is közölte: vizsgálatot sürgetnek annak kiderítésére is hogy az állami vállalatok miért titkolták vezetőik fizetését, és ha ez jogsértésnek minősül, akkor meg kell találni a személyi felelősöket.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×