eur:
389.8
usd:
363.73
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Stumpf: "Az egész magyar politikát lejáratták az alkudozással"

Jelentős politikai amortizációt szenvedett el az SZDSZ és az MSZP is az elmúlt héten Stumpf István politológus szerint. A Századvég Alapítvány elnöke úgy véli, a miniszterelnök-jelölés körüli huzavona lejáratta a magyar politikát itthon és külföldön is.

Azt bizonyította a kormányzati elit és az egykori koalíciós partner, hogy erőteljesen csak a saját túlélési ösztönei és érdekei munkálnak a megoldás megtalálása kapcsán - mondta az InfoRádiónak Stumpf István a miniszterelnök-jelölésről. A Századvég Alapítvány elnöke szerint az egész magyar politikát lejáratták itthon és külföldön is azzal az alkudozással, amit a jelöltek körül folytattak.

Bár sikerült valamilyen megoldást találni, de ez nem nyugtatta meg azokat, akik árgus szemmel figyelik az országot, mint befektetési célpontot, és a választópolgárokat sem - emelte ki a politológus.

Nem tudni, hogy Bajnai Gordon eljut-e egyáltalán a kormányzás megkezdéséig, ugyanis a kiválasztásának körülményei arra utalnak, hogy törékeny a támogatottsága - vélekedett Stumpf István. Kifejtette: amikor nyilvánosságra kerülnek a konkrét elképzelések, a kormány átalakításának az ügyei és a megszorító csomag, akkor könnyen elképzelhető, hogy újra előtérbe kerül az MSZP-n belül már megjelent ellentét és a liberálisok hagyományos megosztottsága.

Bajnai Gordon miniszterelnökké jelölése csak arra kínál lehetőséget, hogy a szocialisták és a liberálisok időt nyerjenek, és ne most tartsák az előrehozott választást - mondta Stumpf István.

A politológus kiemelte: Bajnai Gordon szavaiból az derül ki, hogy tudomásul veszi: rendkívüli választásnak kell következnie, ha elvész mögüle a politikai támogatottság.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×