eur:
389.85
usd:
365.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Lendvai: kétharmados törvényekről is tárgyalnának a szocialisták

Kétharmados törvények módosításáról is tárgyalnának a szocialisták, a rendkívüli parlamenti ülés pedig az ellenzékkel folytatott egyeztetés első, és nem utolsó lépése - mondta Lendvai Ildikó frakcióvezető pénteken a Magyar Televízió Napkelte című műsorában.

"Nagyon kell tudnunk, hogy azokhoz a változásokhoz, amelyekhez a feles többségnél is nagyobb kell, vannak-e partnereink, ehhez különösképpen kell a parlament" - mondta a politikus az önkormányzati struktúrára utalva; mivel "ilyen viszonyok között senki nem engedheti meg magának, hogy egy egyszerre pazarló és nyomorgó, 3200 mini államra tagolt rendszert tartson fel".

"Nem a költségvetés a legnagyobb kérdés", a probléma már gazdasági és munkahely-megőrzési természetű, mivel a közeli napokban minden erre hivatott fórum a korábbinál kedvezőtlenebb prognózisokat tesz közzé a térségről és gazdasági partnereinkről, így "nálunk is mélyebb és nagyobb válságra kell számítani" - hangoztatta.

Lendvai Ildikó szerint további gazdasági intervenciókra, védelemre és mélyebb változásokra van szükség, hozzátéve: a január 29-ei rendkívüli parlamenti ülésre "nem kívánunk költségvetés-módosítást beterjeszteni", a lényeg most az, hogy - szokatlan módon - át tudják-e rendezni év közben az adórendszert - jelentette ki.

"A mi válaszunk az, hogy igen, de erről kell egy parlamenti konzultáció" - fogalmazott Lendvai Ildikó, hozzátéve, "azt szeretnénk, ha ebben tavaszig dűlőre jutna a parlament többsége, és akkor adott esetben (...) az év második felében már ilyen típusú, megreformált, belső átrendezésen átesett adórendszer szerint adózhatnánk".

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×