eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Gyurcsány besokallt a Molotov-koktéloktól

A miniszterelnök felkérte az igazságügyi tárca vezetőjét, készítsen javaslatot arra, hogyan lehetne fokozni a rendőri jelenlétet a kistelepüléseken a közbiztonság javítása érdekében.

Daróczi Dávid kormányszóvivő azt mondta: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a pénteki, Piricsén és a korábbi hetekben Galgagyörkön és Pátkán elkövetett Molotov-koktélos támadások után hozta meg döntését. Hozzátette: a javaslat várhatóan még ebben a hónapban elkészülhet.

Péntekre virradóra a Nyírbátorhoz közeli Piricsén ismeretlen tettesek több benzines palackot dobtak két lakóépületre, amelyben többen, köztük gyerekek is tartózkodtak. Egy nő a lábán súlyosan megsérült egy lövéstől, amikor kilépett az utcára.

Július 21-én Galgagyörkön, a Rákóczi utca három lakására kevéssel éjfél után lőttek rá. Az utcán több töltényhüvelyt is találtak a rendőrök. A támadásban senki sem sérült meg.

Pátkán június 3-ára virradóra, romák lakta házak ellen hajtottak végre Molotov-koktélos támadást. A támadókkal kialakult dulakodás során megsérült egy férfi. A gyújtogatás gyanúsítottjait - három helybeli polgárőrt - elfogták, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×