eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Fegyelmi vizsgálat a mentésvezető ellen - a nap legfontosabb hírei

Fegyelmi vizsgálat indult a Kolonics György halála idején szolgálatban lévő mentésvezető ellen - közölte az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Göndöcs Zsigmond azt mondta: az eddigi adatok alapján közelebbi egységet is küldhettek volna a kétszeres olimpiai bajnokhoz.

A főigazgató hangsúlyozta: azt is vizsgálják, hogy lehetőség lett volna-e gyorsabb egység, például mentőhelikopter vagy egy motoros mentő kiküldésére. Kolonics György kedden, Csepelen, edzés közben lett rosszul, leállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni. Közben Angyal Zoltán szövetségi kapitány az InfoRádiónak azt mondta: az olimpikon páros társa, Kozmann György Kiss Tamással indul 1000 méteren az olimpián. Erről edzőjével, Ludasi Róberttel közösen döntött.

A Fidesz a kiemelt kórházakért

Az MSZP és az SZDSZ egészségpolitikusait tartja felelősnek a kiemelt kórházak jelenlegi nehéz helyzetéért a Fidesz. Horváth Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője úgy vélte: elsősorban az ágazatból kivont 250 milliárd forint következménye, hogy a súlyponti intézmények nem tudnak megfelelni az elvárásoknak, és emellett erkölcsileg és orvos-szakmailag is tarthatatlan a helyzet. Az Egészségügyi Minisztérium sajtóirodája válaszában alaptalannak nevezte a Fidesz állításait.

Könnyebben jöhetnek a magyarok

Augusztustól könnyebb lesz a Szerbiában és Ukrajnában élő magyarok beutazása az anyaországba - jelentette be a külügyi államtitkár. Horváthné Fekszi Márta a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: augusztustól az utazás anyagi feltételeinek meglétét a határon túli magyar szervezetek arra jogosult vezetői igazolhatják, és ezt a magyar hatóságok elfogadják a vízumadásnál.

Összefogást sürget Orbán Viktor

A romániai magyarság összefogását sürgette a Fidesz elnöke. Orbán Viktor Tusnádfürdőn azt mondta: egy esetleges koalíció tovább erősítheti a magyar nemzeti közösséget. A fideszes politikus a XIX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem rendezvényén úgy vélte: a Magyar Polgári Párt megalakulásával és indulásával sikeresek voltak a romániai helyhatósági választások, hiszen Erdélyben erősödött a magyarság politikai képviselete. Az MSZP azt várja a Fidesz elnökétől, hogy hozza helyre, amit elrontott, és kérjen elnézést az erdélyi magyaroktól egységbontó politikájáért. Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető közleményében úgy fogalmazott: Orbán Viktor a legutóbbi, romániai helyhatósági választásokon a magyarság szervezeti megosztását ösztönözte, és személyesen vett részt az RMDSZ-t gyengítő kampányban.

Ötpárti egyeztetést sürget az SZDSZ


Ötpárti egyeztetést kezdeményez az SZDSZ a miniszteri hatáskörben adható alapítványi támogatások keretösszegének megemelése miatt. Az ellenzéki párt ügyvivője azt mondta: elfogadhatatlannak tartják, hogy kormánydöntés nélkül 7 millió forintról 100 millióra emelték a folyósítható alapítványi támogatások keretösszegét. Gulyás József hangsúlyozta: rendeletek helyett törvényben kellene meghatározni az egyedi miniszteri döntések alapján kiosztható összegek maximumát.

Nincs ajánlata BÁV ABE-re

Egyetlen ajánlat sem érkezett a ma déli határidőig a MÁV Általános Biztosító Egyesület ügyfeleinek átvételére - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének főigazgatója. Varga Csaba elmondta: ebben a helyzetben a biztosító csütörtöki rendkívüli közgyűlésén dönt a tagság a társaság jövőjéről. Amennyiben megszavazzák a 20-30 ezer forintos pótdíj fizetését, akkor december 31-éig működhet tovább a MÁV Általános Biztosító.

Felújítják a zeneművészeti egyetemet

Aláírták a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rekonstrukciójának 370 millió forintos előkészítő támogatási szerződését. A projekt főmérnöke elmondta: ebből finanszírozzák a felújítás teljes körű előkészítését, beleértve az engedélyezést, ami feltétele a végleges támogatási szerződés megkötésének. Lakatos Gergely hangsúlyozta: ennek aláírása szeptember-októberben várható.

A munkáltatók többségénél találtak szabálysértést

Az elmúlt fél évben ellenőrzött munkáltatók 72 százaléka követett el valamilyen szabálysértést - közölte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke. Papp István a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: összesen 570 millió forint bírságot szabtak ki.

Kevesen vállalják az APEH-ellenőrzést

Az elvárt adó fizetésére kötelezett egyéni vállalkozók egy százaléka vállalta az adóellenőrzés kockázatát - közölte az APEH főosztály-vezetője. Hajdú Miklósné az INFO Rádióban hangsúlyozta: a csaknem 2900 adózó nem fizette meg a terhet, ehelyett egy mellékletet töltött ki bevallásában. Hozzátette: közülük 1305 vállalkozást jelöltek ki vizsgálatra.

Letették az M43-as alapkövét

Ünnepélyes keretek között letették az M43-as autópálya alapkövét Szeged határában. A 61 milliárd forintos beruházás kivitelezési szerződésének aláírását követően hétfőn kezdődik meg az építkezés. Az M43-as Szeged és Makó között autópályaként épül, kétszer két forgalmi sávval és leállósávval.

Összehangolt közúti ellenőrzés

Országos, összehangolt közúti ellenőrzést tartanak hétfőtől szerdáig a Nemzeti Közlekedési Hatóság regionális igazgatóságai. A szervezet közölte: egyebek mellett a vezetési- és a pihenőidőt, a személyszállítás feltételeit, a járművek műszaki állapotát és a veszélyes árut szállító járműveket ellenőrzik.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×