eur:
389.78
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megfeledkezett pácienséről az egyik betegszállító

Sok a panasz a betegszállító cégekre. Előfordul, hogy a betegeknek három óránál is több időt kell várniuk a szállítókra - derül ki az Egészségbiztosítási Felügyelet legfrissebb felméréséből.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet az év első felében 18 ügyben indított eljárást, és kétszer szabott ki pénzbírságot a betegszállítókra. Az egyik esetben a betegfuvarozást vállaló magáncég egyszerűen megfeledkezett a páciensről, aki emiatt egy egész éjszakát töltött a kórházban várakozással - mondta az InfoRádióban a felügyelet elnöke. Kovácsy Zsombor hozzátette: a céget 50 ezer forintos büntetést kapott.

A felügyelet egy általános felmérést készített arról, hogy az egyes kórházakban és rendelőintézetekben mennyit kell várakozni a betegszállítókra. Kiderült, hogy vannak olyan helyek, ahol a 3 órás várakozás általánosnak számít.

A felügyelethez számos panasz is érkezik, ezek egy részében a szállítók segítőkészségét hiányolják a betegek.

Kovácsy Zsombor hozzátette: a szállítás sosem lesz olyan gyors, mint a mentés, a mentőknél ugyanis elvárás, hogy a hívás után néhány percen belül megérkezzenek. A szállítóknak azonban gyakran több beteget kell egyszerre fuvarozniuk, ami lassítja a munkájukat.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×