eur:
389.7
usd:
362.76
bux:
68017.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hetven-nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók a vihar miatt

Hetven-nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók vasárnapra virradóan országszerte a szélvihar miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Ez a szám a mindenkori átlagnak körülbelül másfélszerese.

Az esetek túlnyomó többsége az északi megyékben történt, Győr-Moson-Soprontól Borsod-Abaúj-Zemplénig. Emberéletben nem esett kár, még sérülésről sem tudnak - mondta el Dobson Tibor.

A riasztások oka többnyire fakidőlés, ágleszakadás, utcai elektromos vezeték zárlata, vagy az, hogy a szél feltépett egy bádogtető-darabot.

A vasárnap délelőtti órákban további mintegy ötven riasztást kaptak a tűzoltók a szélvihar miatt; a főleg az ország északi részét érintő viharban személyi sérülés nem történt, a nyugati területeken azonban még erősebb széllökések várhatók - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Elsősorban az ország északi és dunántúli megyéiben riasztották a tűzoltókat letörött, illetve vezetékekre dőlt faágak miatt, tartós áramkimaradás, illetve közlekedési fennakadás azonban sehol nem volt - mondta a szóvivő.

Hozzátette, hogy átmeneti áramkimaradásokra lehet számítani, amíg a tűzoltók javítják a vezetékeket vagy transzformátorokat.

Veszprém, Fejér és Komárom megyében az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint a kora délutáni órákban erős, 120 kilométer/órás széllökésekre lehet számítani - hívta fel a figyelmet a piros jelzésre Dobson Tibor, hozzátéve, hogy emiatt fokozott figyelemre van szükség az utakon.

Kitért arra, hogy az erkélyről, udvarból érdemes a könnyen mozdítható tárgyakat fedett helyre vinni, és a viharos szélben nem célszerű az utcán tartózkodni, a lakosság ellátását, lakhatását érintő rendkívüli veszélyhelyzet azonban nincs.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×