eur:
395.81
usd:
369.4
bux:
72013.83
2024. július 2. kedd Ottó

A magyar kormány hadat üzent a kalózoknak

Hamisítás elleni nemzeti testületet hoz létre a kormány a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogsértések visszaszorítása érdekében - jelentette be az Új rend program végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

A testület tagjai között jogvédő, gazdasági, civil és rendvédelmi szervezetek képviselői lesznek jelen - mondta Kondorosi Ferenc.

Hozzátette: a testület feladata a hamisítás elleni stratégia és intézkedési tervek elkészítése lesz.

A kormánybiztos arról is beszélt, hogy évente nagyjából százmilliárd forinttal csökkenti a költségvetést a szerzői jogok védelme alá eső termékek hamisítása.

Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány adatai szerint a filmipar 2006-ban 6 milliárd forint bevételtől esett el a kalózkodás miatt, ez a nettó forgalom 20 százalékát teszi ki.

A jogvédő szervezetek azt állapították meg, hogy Magyarországon tízből kilenc letöltés illegális, tíz DVD-ből hét nem eredeti.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×