eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mozgójárdát álmodnak a kormányzati negyed mellé

Villamos helyett trolibuszt vagy mozgójárdát szeretne Terézváros a majdani kormányzati negyed mellé, a Podmaniczky utcába, mert a helyiek féltik házaikat a villamosok keltette rezgéstől. A kerület polgármestere elmondta: a megszűnő parkolók kapcsán sikerült kompromisszumra jutni.

Terézváros polgármestere közölte: a parkolás ügyében azért kellett tárgyalást kezdeményezniük, mert a kormányzati negyed befejezése után a Podmaniczky utca mindkét oldalán tilos lesz parkolni, ami jelentősen csökkenti a lakossági parkolóhelyek számát.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság kötelezettséget vállalt arra, hogy ezeket a parkolóhelyeket egytől egyig pótolja az állami területen. A helybeliek nem ingyen, de jelentős kedvezménnyel parkolhatnak majd - tette hozzá Verók Sándor.

Nem akarnak villamost...

A VI. kerület első embere kifejtette: a másik ügy, hogy a Podmanicky utca lakói nem szeretnének villamost az utcába, mert szerintük a súlyos szerelvények rezgései jelentősen károsíthatják a régi épületeket.

A villamossal az a másik gond, hogy a Teréz körút és a Podmanizky utca sarkán a főposta épülete miatt palackhatás érvényesül, a villamos pedig teljesen lehetetlenné tenné a felszíni közlekedés helyzetét - emelte ki a politikus.

...inkább legyen trolibusz vagy mozgójárda?

Verók István elmondta: megvizsgálják annak lehetőségét, hogy trolibusszal kiváltható-e a villamos, december 20-ig készül el a hatástanulmány a kormányzati negyed tömegközlekedési hatásáról.

Ha nem megoldás a trolibusz, akkor azt javasoljuk majd, hogy a Nyugati pályaudvar szemből nézve jobb oldalán mozgójárda épüljön, amely elvezethetné a metróból jövő forgalmat - fűzte hozzá a polgármester.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×