eur:
393.02
usd:
366.21
bux:
66883.41
2024. április 26. péntek Ervin

A versenyre készül, ezért bérli új székházát a posta

Eladja a Krisztina körúti székházát a Magyar Posta, és novembertől egy offshore cég tulajdonában álló irodaházba költözteti a fővárosi egységeit. Sajtóhírek szerint az épület 5 milliárd forintot ér, a posta pedig havi 100 millió forintért bérli majd az új székházát. A szervezet szóvivője ezt nem erősítette meg, de mint Tomecskó Tamás elmondta, a közelgő piacnyitás miatt sokkal előnyösebb a bérlet.

A Magyar Posta ma több olyan ingatlant használ, amelyeknek nem tulajdonosa, két épülete pedig felújításra szorul; az egyik a Krisztina körúti székház, amelyre több százmillió forintot kellene költeni. Ezért döntött úgy a vállalat, hogy egy európai uniós közbeszerzési eljárás keretében új irodaházat választ magának - mondta az InfoRádiónak a Magyar Posta szóvivője.

Tomecskó Tamás közölte: a cég az új épületet is bérli, mivel ez sokkal több előnyt biztosít a posta számára.

Egyebek mellett a hamarosan bekövetkező piacnyitás miatt érdemesebb bérelni az új épületet, ahol a ma még Budapest-szerte szétszórt egységek egymás közvetlen közelében dolgozhatnak majd.

Így nem egyszeri, jelentős összeget kell kifizetnie a postának, vagyis a pénzt a különböző szolgáltatások színvonalának javítására, és a versenyre való felkészülésre költheti - tette hozzá a szóvivő.

Tomecskó Tamás cáfolta, hogy a Krisztina körúti székház - ahogyan egy ingatlanszakértő becsülte - 5 milliárd forintot érne.

Hozzáfűzte: a postapalotát és a vállalat Szugló utcai irodaépületét nyilvános eljárás során értékesítik majd.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×