eur:
394.5
usd:
354.75
bux:
72761.86
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Öt vízágyúja lesz a rendőrségnek

Szerdán érkezik meg három új vízágyú a rendőrséghez - mondta el Bencze József altábornagy. Az országos rendőrfőkapitány hozzátette: az eddig a rendőrség tulajdonában lévő két vízágyút is felújították, így összesen öt vízágyúja lesz a rendőröknek.

A vízágyúkat nem csak a tömegrendezvények biztosításakor használják fel, hanem például egy közelmúltban történt fővárosi tűznél a víztartalékot hordták a vízágyúkkal a tűzoltóknak.

Az őszi budapesti zavargások során a rendőrség több helyszínen is vízágyút vetett be. A két vízágyú közül az egyiket az MTV-székház ostromakor rongálták meg a tüntetők a Szabadság téren.

Garamvölgyi László, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője akkor azt mondta, mintegy 80 millió forintos kárt okoztak benne a tüntetők, ez volt a szeptemberi zavargások során a rendőrségnek okozott kár közül a legnagyobb tétel. A rongálást követő tüntetések során már festéket is raktak az ágyúba.

Októberben is több helyen vetettek be vízágyút, az MTI helyszíni tudósítóinak elmondása alapján például a Rákóczi úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton is. Szintén használtak vízágyút a rendőrök március 15-én, az Andrássy úton a tüntetőkkel szemben.

Címlapról ajánljuk
Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Éjjel-nappal dolgoznak a Szigetközben, a Dunakanyarban csütörtökön, Budapesten pénteken lehet a legmagasabb a vízállás, de mint Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban kedden figyelmeztetett, a lassan vonuló árhullám még apadáskor is okozhat gondokat a gátakon.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×