eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Fenyő-gyilkosság: szag- és hajmintára várnak?

Újabb jogsegélykérelmet küldött a szerb hatóságokhoz a Nemzeti Nyomozó Iroda a Fenyő-gyilkosság ügyében - értesült a Magyar Nemzet. A lapinformációt a rendőrség nem erősítette meg, csupán annyit mondtak: több jogsegély kérelem is folyamatban van.

Lapinformációk szerint egy háromfős csoport végezte ki az egykori médiatulajdonost, Fenyő Jánost.

Korábban a rendőrség a szerb hatóságoktól már kért egy őrizetbe vett férfitől DNS-mintákat, de azok nem egyeztek meg a gyilkosság helyszínén találtakkal.

A Magyar Nemzet értesülései szerint nemrég a rendőrség újabb jogsegélykérelmet küldött a szerb hatóságokhoz: most egy 45 éves szerb állampolgárságú férfi fotóját, ujjlenyomatát, haj-, szag és DNS-mintáit kérik.

A rendőrség az InfoRádió érdeklődésére közölte: több jogsegély is folyamatban van.

Korábban az Országos Rendőr-főkapitány arról beszélt az InfoRádiónak, hogy a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban több személy neve felvetődött, ezért külföldi állampolgárokkal kapcsolatos jogsegélyt kért a Nemzeti Nyomozó Iroda. Bencze József akkor megjegyezte: a rendőrségnek van koncepciója arra vonatkozóan, hogy kik ölték meg a vállalkozót.

Lapinformációk szerint az elkövetők egészen a merényletig pénzbehajtóként Magyarországon dolgoztak, és közvetlenül a gyilkosság után hagyták el az országot. A magyar rendőrséget egyelőre továbbra sem értesítették arról, hogy Szerbiában elfogták azt a két férfit, akiket Fenyő János üzletember meggyilkolásával gyanúsítanak - vagy legalábbis nem beszélnek róla.

Fenyő Jánost 1998. február 11-én, a Margit utcában lőtte le egy eddig ismeretlen elkövető, amikor a médiatulajdonos autójával megállt a közlekedési lámpánál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×