eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Atkári: duplájára kellene növelni a BKV jegyárait

Budapest volt gazdasági főpolgármester-helyettese szerint duplájára kellene emelni a mostani BKV jegyárakat, ezzel párhuzamosan pedig növelni kellene a szolgáltatás színvonalát ahhoz, hogy a közlekedési cég csökkenteni tudja óriási tartozását. Atkári János az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ennek következtében nem csökkenne a BKV forgalma, és a bliccelők sem lennének többen.

Kellene végre egy olyan politikus - mondta Budapest volt gazdasági főpolgármester-helyettese az InfoRádió Aréna című műsorában -, aki be meri vallani, hogy a fővárosi tömegközlekedést használóknak többet kell fizetniük, vagy direkt módon, vagy adók formájában.

Atkári János főpolgármester-helyettessége idején azt javasolta: emeljék a BKV árait egy év alatt 60 százalékkal, ezt pedig öt éven át kövesse 10 százalékos reáltarifa-emelés.

A volt főpolgármester-helyettes szerint egy ilyen intézkedés ma sem okozna komoly forgalomcsökkenést és a bliccelők számának növekedését.

Ár- és színvonalemelés kellene

Hozzátette: a jegyárak költségfedező mértékre emelésével párhuzamosan fenn kell tartani a tömegközlekedés versenyképességét, színvonalasabb szolgáltatást kell nyújtani. Ez részben jobb járatszervezést és kulturáltabb járatokat jelentene, másrészt a buszsávrendszer kiterjesztését, egyes helyeken pedig a buszok útvonalának lezárását az autóforgalom elől.

Atkári János közölte: a most 230 forintba kerülő jegyért az áremelés után öt éven belül nagyjából 500 forintot kellene fizetni.

Felelősség

A volt gazdasági főpolgármester-helyettes elmondta: felelőse volt annak, hogy a fővárosban hogyan alakítják át a hivatali szervezetet, és milyen folyamatszabályozást valósítanak meg, ez pedig "lényegében kudarc volt".

Atkári János közölte: a légkondicionáló nélküli Combinók beszerzésében és a parkolótársaságok ügyében nem tartja magát felelősnek.

Hozzáfűzte: ő korábban is hangsúlyozta, hogy amennyiben gond van az új villamosok hűtésével, akkor a klímaberendezések beszereléséhez szükséges 4 milliárd forintot valahonnan el kell venni. Mivel azonban ez nem történt meg, a Combinókon nem megoldott a hűtés.

Hanganyag: Szûcs Péter

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×